De strijd om de najaarstitel bij de dames tussen VTV (Nieuwegein) en Dozy Den Helder/Noordkop startte op zaterdag 17 december in Hilversum om klokslag 11:30 uur. 

Sanne de Hoop in actie. Fotograaf: Frans Wieringa.

In de eerste partij beet Sanne de Hoop voor VTV het spits af tegen de kopvrouw van Dozy Den Helder, Ana Gogorita. Het was Sanne die de wedstrijd dicteerde en met 11-5, 11-5 en 11-6 het eerste punt voor VTV binnenhaalde. Tanya Misconi (Dozy Den Helder) en Tanja Helle (VTV) maakten het in de eerste game heel spannend. Met 13-11 trok Helle aan het langste eind en won vervolgens ook de tweede game. Misconi gaf in game 3 nog wel tegengas maar uiteindelijk ging de winst met 3-1 naar Tanja Helle die VTV daardoor op een 2-0 voorsprong zette.

VTV stelde in de derde wedstrijd de 51-jarige Dong Li op. Met haar verdedigende stijl is zij voor velen lastig te bespelen, zo ook voor Dobrila Jorguseska. Met 13-11 en 11-5 won kwam Dong Li op een 2-0 voorsprong. In de derde game wist Dobrila een goed opgebouwde voorsprong niet te verzilveren waarmee met een comfortabele 3-0 voorsprong de pauze in ging.

 

Dobrila Jorgeska tegen Dong Li. Fotograaf: Frans Wieringa.

 

Na de pauze begon Tanja Helle, die dit jaar De Masters won, voortvarend tegen Ana Gogorita door de eerste game met 11-9 te winnen. Vervolgens ging game twee met 11-3 naar Ana terwijl het daarna weer Tanja was die met 11-9 won. In de vierde game nam coach Theo Wijker bij een achterstand van 5-2 een time-out, maar dat mocht niet meer baten. Tanja Helle haalde met 11-6 de winst binnen en daarmee ook de najaarstitel voor VTV. Hiermee is VTV als regerend landskampioen in ieder geval verzekerd van een finale in het voorjaar voor de landstitel.

 

VTV (v.l.n.r.): Tanja Helle, Sanne de Hoop, Bert van Schaik, Emma van der Zanden, Vera van Boheemen en Dong Li.