Komend weekend gaat het Europese seizoen van start voor de Nederlandse clubs. Zij spelen zaterdag 29 en zondag 30 september de eerste ronde van de ETTU Cup. Er staan door de Europese duels geen wedstrijden in de eredivisie op het programma.

De eerste ronde van de ETTU Cup start in het weekend van 29 en 30 september. Bij de mannen zijn 18 teams verdeeld over vier groepen. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde. Bij de vrouwen zijn in de eerste ronde 16 teams verdeeld over vier groepen en daar gaan eveneens de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde.

TTV Hercules, met Trinko Keen die zijn comeback maakt, is in de eerste ronde ingedeeld in groep A. In Belgie speelt de formatie tegen Turk Telekom Ankara Spor Kulubu uit Turkije, STK Libertas Marinkolor uit Kroatië en CE MSC Tennis Academy SCC uit Oekraïne.
Landskampioen Itass DTK’70 speelt in het Franse Franse Villeneuvois en neemt het daar op tegen het Turkse Divapan SC, het Portugese GDCS Juncal, Ping Pong Club Villeneuvois uit Frankrijk en Sarkusysan Spor Kulübü uit Turkije.

deBoeraverzo is al geplaatst voor de derde ronde van de ETTU Cup

Landskampioen van de eredivisie dames Dozy Den Helder/Noordkop gaat in september naar Portugal. Daar speelt het team team uit Den Helder tegen Nidderkäerjeng uit Luxemburg, ADC Ponta do Pargo uit Portugal en G.D. Dos Toledos, ook uit Portugal.
TTV Lybrae Heerlen speelt in Denemarken tegen thuisploeg Hillerod, het Spaanse Balaguer en Rapid Luzern uit Zwitserland.