In het weekend van 27 en 28 november zijn er meerdere play-off en play-down wedstrijden gespeeld. Bij de heren zijn de finalisten inmiddels bekend. Bij de dames zal er op 12 december nog een play-off wedstrijd gespeeld worden.

Michal Muwarski. Foto gemaakt door Elsbeth Parmentier.

Play-Offs heren
De Boer Taverzo had door de eerste plaats in de reguliere competitie het thuisvoordeel en kreeg WELYNQ/TTV Maashorst op bezoek. De club uit het gelijknamige Maashorst begon voortvarend doordat Mauro Schärrer op een 2-0 voorsprong kwam tegen de Belg Yannick Vostes. In de vierde game nam de jonge Zwitser de leiding, maar dat bleek niet genoeg om de winst binnen te halen. Vostes had het geluk aan zijn zijde en pakte die game met 12-10. In de vijfde game leek het verzet gebroken en zette Vostes de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.
In de resterende wedstrijden kwam de club uit Zoetermeer niet meer in de problemen. Naast de twee overwinningen van Yannick Vostes, zorgden Alex Naumi en Michal Murawski ook ieder voor een punt waardoor Taverzo met 4-0 naar de finale gaat.

In de andere halve finale ging de strijd tussen van Wijnen/Smash ’70 en Combilo TOGB. Laatstgenoemde plaatste zich verrassend als nummer drie voor de halve finale play-off en mocht zodoende op bezoek bij Smash ’70 in Hattem. De opstelling van de Hattemers was niet verrassend met de sterke Zweed Viktor Brodd op positie één en Gerben Last en Martijn de Vries op respectievelijk positie twee en drie. De opstelling van de gasten daarentegen wel. Coach Michel de Boer koos ervoor om de jonge jongens Tim Gras, Floris Zur Muhlen en Milo de Boer ervaring op te laten doen.
Van Wijnen/Smash ’70 kende weinig problemen en won de wedstrijd met 4-1. Milo de Boer redde voor Combilo TOGB de spreekwoordelijke eer door van de nog ongeslagen Martijn de Vries te winnen.

De Boer Taverzo en van Wijnen/Smash ’70 treffen elkaar op 19 december in de finale bij TTV Hilversum.

Play-Offs dames
De halve finale tussen de nummer één Dozy Den Helder/Noordkop en de nummer vier Scylla werd in Den Helder gespeeld. Deze wedstrijd bleef tot het laatste moment spannend. De dames van Den Helder (Shuohan Men, Dobrila Jorguseska en Yoeke Gunsing) zagen een 2-0 voorsprong omgezet worden in een 3-2 achterstand. Doordat Dobrila Jorguseska de zesde wedstrijd won van Marie Depuydt moest het dubbelspel de beslissing gaan brengen. Het duo Esmee van Marwijk en Marie Depuydt trok aan het langste eind en won de allesbeslissende wedstrijd in 3 games. Scylla wint de wedstrijd met 4-3 en staat als grote verrassing in de finale.

Wie de tegenstander gaat worden van Scylla zal op 12 december bekend worden. Dan spelen in Nieuwegein de dames VTV (N) en SKF tegen elkaar.

Play-Downs heren
De herenteams die op zondag 28 november voor lijfbehoud streden waren ProActiefTTHilversum, Klimaatgroep Stars, VeerhuisWessem/Westa en Tempo-Team.
De ploeg uit Hilversum bracht deze keer met Benjamin Rogiers, Adrien Coton en Lauric Jean een compleet buitenlands team op de been. In de tweede wedstrijd zat de Tempo-Teamer Ilias Faraj dichtbij een overwinning, maar de ploeg van coach Bert Olofsen was te sterk en won met 4-0.

In de andere wedstrijd ging het Wessemse Westa op bezoek bij Klimaatgroep Stars in Middelstum. De thuisploeg wist de wedstrijd met 4-1 te winnen. Alleen de Let Arturs Reinholds pakte voor Westa een punt door met 3-1 van Colin Rengers te winnen.

Zowel ProActiefTTHilversum als Klimaatgroep Stars hebben zich gehandhaafd in de eredivisie.
De overige twee teams spelen op  11 december nog een beslissingswedstrijd. De verliezer van deze wedstrijd degradeert naar de 1e divisie. De winnaar speelt een promotie/degradatieduel tegen de nummer twee van de 1e divisie Scylla 1.

Vanuit de 1e divisie heeft het tweede team van Taverzo rechtstreekse promotie naar de eredivisie afgedongen. Hierdoor ontstaat de unieke situatie dat de vereniging Taverzo komend seizoen met twee teams in de eredivisie speelt.

Play-Downs dames
In de wedstrijd tussen DHC en Vriendenschaar won DHC in een thuiswedstrijd met 4-2. Bij het andere duel tussen AnytimeFitness/Westa en Tanaka kenden de Wessemse dames geen genade. Zij wonnen alle vier de wedstrijden in straight games. DHC en Westa handhaven zich in de eredivisie.

De strijd tegen degradatie tussen Vriendenschaar en Tanaka zal ook op 11 december plaatsvinden. Net als bij de heren degradeert de verliezer rechtstreeks naar de 1e divisie. De winnaar speelt nog een promotie/degradatieduel tegen Disnierats 1. Zij werden in de promotiepoule tweede achter de dames van de Boer Taverzo die rechtstreeks promoveren naar de eredivisie.