Op 17 december zal tafeltennisvereniging Hilversum wederom het decor zijn van de Eredivisiefinale (najaar 2022) voor zowel de dames als de heren. Voor het zover is zal er eerst nog bepaald moeten worden welke verenigingen de strijd met elkaar aangaan. Bij de dames is één finalist inmiddels bekend.

Play off dames
Om bij de beste vier in de poule te eindigen waren de verschillen in de top 3 tussen FysioScheepjes/SKF, Dozy Den Helder/Noordkop en VTV uit Nieuwegein klein. Scylla sloot als vierde aan en liet de dames van AnytimeFitness/Westa en DHC achter zich. Deze vier teams strijden in de halve finale play off voor een plek in de finale. Afgelopen zondag werd de halve finale tussen FysioScheepjes/SKF en Dozy Den Helder/Noordkop reeds gespeeld. In een spannende wedstrijd moest het dubbelspel bij een 3-3 tussenstand de beslissing brengen. Daarin bleek het koppel Gogorita/Jorguseska van Dozy Den Helder te sterk voor Carla Nouwen en Brenda Vonk-Huntelerslag. Ana Gogorita had een belangrijk aandeel in de winst door ook in haar twee enkelspelen ongeslagen te blijven.

Team Dozy Den Helder Noordkop met v.l.n.r.: Dobrila Jorguseska, Theo Wijker (coach), Ana Gogorita, Yoeke Gunsing en Tanya Misconi.

Op 17 december zien we het team uit Den Helder in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die op zaterdag 3 december gespeeld zal worden. VTV ontvangt in eigen huis het Leidse Scylla. De wedstrijd begint om 13:00 uur en is te volgen via de livestream van VTV.

Play down dames
Normaliter zouden AnytimeFitness/Westa en DHC het tegen elkaar opnemen in de strijd om handhaving, maar DHC heeft aangegeven het team na afloop van de competitie op te heffen. Hierdoor is deze play down finale en de daaropvolgende promotie-degradatiewedstrijd komen te vervallen. AnytimeFitness/Westa blijft in de Eredivisie. De winnaar van de wedstrijd tussen Disnierats 1 en Tempo Team 1 (beide kampioen 1e divisie) promoveert naar de Eredivisie. Deze wedstrijd zal op zaterdag 3 december (aanvang 14:00 uur) worden gespeeld bij De Treffers in Roelofarendsveen.

Play off heren
Bij de heren was het letterlijk tot de allerlaatste wedstrijd spannend wie van de teams bij de bovenste vier zouden eindigen. Alleen de huidige landskampioen de Boer Taverzo 1 was al zeker. Om de plaatsen 2 t/m 4 werd op zondag 20 november hard gestreden. Combilo TOGB had tegen van Wijnen/Smash ’70 drie punten nodig om de tweede plaats te behouden, en dat lukte. Klimaatgroep Stars behaalde een maximale 7-0 score tegen VeerhuisWessem/Westa en eindigde hierdoor op een gedeelde 2e plaats met Combilo TOGB, maar werd op onderling resultaat derde. WELYNQ/TTV Maashorst morste één puntje tegen de Boer Taverzo 2 waardoor ze het niet meer in eigen hand hadden. In de allerlaatste partij tussen Combilo TOGB en van Wijnen/Smash ’70 moesten de heren uit Hattem het dubbelspel winnen om die vierde plaats te bemachtigen. Zij wisten uit een bijna onmogelijke positie (2-1 achter in games en 8-2 in game 4) de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken om zodoende als 4e te eindigen met één punt meer dan Maashorst.

Het programma voor de halve finales is als volgt:
-3 december, 15:00 De Boer Taverzo 1 – van Wijnen Smash ’70 1 (livestream)
-4 december, 14:00 Combilo TOGB 1 – Klimaatgroep Stars 1
De winnaars spelen op 17 december de finale tegen elkaar in Hilversum.

Combilo TOGB 1 met v.l.n.r.: Tim Gras, Milo de Boer, Michel de Boer en Louis Reuseau.


Play down heren
In de strijd tegen degradatie stonden afgelopen weekend twee wedstrijden op het programma. Op zaterdag wist WELYNQ/TTV Maashorst met 4-0 te winnen van de Boer Taverzo 2, waardoor Maashorst zich handhaaft in de Eredivisie. De wedstrijd tussen VeerhuisWessem/Westa en PingPongAlkmaar is niet doorgegaan omdat de club uit Alkmaar geen representatief team op de been kon brengen. Dit betekent dat ook Westa volgend seizoen weer zal uitkomen in de Eredivisie. PingPongAlkmaar 1 en de Boer Taverzo 2 spelen zaterdag de finale play down. De verliezer degradeert naar de 1e divisie en de winnaar speelt op 10 december een promotie/degradatie duel tegen Scylla 1 of Tempo Team 2. De beslissingswedstrijd tussen Scylla 1 en Tempo Team 2 (kampioenen 1e divisie) zal ook zaterdag 3 december om 14:00 uur bij De Treffers (Roelofarendsveen) worden gespeeld