TTV Heerlen (foto via Cees van Schaik)

De tafeltennissters van TTV Lybrae Heerlen hebben zich geplaatst voor de finale van de eredivisie. TTV Heerlen won vrijdag met 3-1 van VTV en was zaterdag in de uitwedstrijd opnieuw te sterk voor de ploeg uit Nieuwegein (0-3). Tatiana Garnova won vrijdag tweemaal voor de Limburgers en ook Rachel Gerarts won haar wedstrijd namens Heerlen. Sanne de Hoop bezorgde VTV een puntje in Heerlen, maar haar team ging een dag later met de maximale cijfers onderuit.

Dozy op voorsprong
Heerlen speelt op zondag 19 mei de eredivisiefinale in Hilversum en speelt daar tegen de winnaar van het duel tussen Dozy Den Helder en AnytimeFitness Westa. Afgelopen zaterdag wist Dozy met veel moeite de eerste halve finale te winnen met 3-2. Ana Gogorita en Yun Zhang bezorgden Dozy een 2-0 voorsprong (door winst op Karlijn van Lierop en Li Nan Sun) maar Emma van der Zanden en Li Nan Sun trokken door hun winstpartijen de stand gelijk: 2-2. De beslissende wedstrijd tussen Yun Zhang en Karlijn van Lierop werd een prooi voor de club uit Den Helder. Op 4 mei spelen beide teams de return in Wessem.

Het team van SKF

Play Downs
In de Play Downs van de eredivisie vrouwen verzekerde FysioScheepje/SKF zich afgelopen weekend van handhaving op het het hoogste niveau. Het team versloeg Avanti in Hazerswoude-Dorp met 1-3. Melanie Bierdrager (2x winst) en Brenda Vonk bezorgden SKF een nieuw eredivisieticket.

In de Play Downs in de eredivisie heren speelde Salamanders zich afgelopen weekend veilig. Na de eerdere 0-3 winst op bezoek bij Scyedam maakte Salamanders in eigen huis het karwei af door wederom met 3-0 te winnen. Ook Avanti deed in diezelfde Play Downs goede zaken. Het team won op 13 april al op bezoek bij Hercules met 1-3 en won in de eigen hal afgelopen zaterdag met 3-2. Hercules moet nu aantreden tegen Scyedam, Avanti is veilig.

Bekijk wanneer de volgende halve finaleduels worden gespeeld in de Play Offs bij zowel de heren als dames in het programma en lees de uitleg over het schema nog eens rustig terug.