Itass DTK ’70 en DeBoer Taverzo kenden een goed weekend in de eerste ronde van de play offs van de eredivisie heren. De landskampioen won in een spektakelstuk met 3-2 van Smash’70, Taverzo was met 0-3 veel te sterk voor Scylla.

De verschillen tussen Itass DTK ’70 en Smash’70 zijn niet groot en dat was zaterdag terug te zien. In de volle hal in Klazienaveen maakte beide teams er een geweldige tafeltennismiddag van, die 2,5 uur duurde. Aan het eind van de wedstrijd trok Itass DTK’70 aan het langste eind met een score van 3-2. Yannick Vostes won tweemaal voor Itass DTK (van Martijn de Vries en Viktor Brodd) en diezelfde Viktor Brodd en Michel de Boer pakten punten voor de bezoekers. Hierdoor was er een allesbeslissende wedstrijd nodig tussen Barry Wijers en Martijn de Vries. In een enerverend duel won Wijers uiteindelijk de vijfde game met 13-11, zodat de eindstand 3-2 was. Een mooie eerste wedstrijd dus voor Itass DTK, dat een mooie periode in de eredivisie uiteraard in stijl wil afsluiten: met een nieuwe landstitel.

Scylla-Taverzo
Taverzo wil graag de landstitel terug en de club uit Zoetermeer was op volle oorlogssterkte naar Leiden gereisd voor het duel met Scylla. Alleen in de eerste partij kon de thuisploeg goed meekomen met de gasten. Kazeem Nasiru speelde erg goed tegen collega-kopman Padasak Tanviryavechakul, maar de Thai won uiteindelijk de eerste wedstrijd met 2-3. De Poolse verdediger Jacub Folwarski versloeg vervolgens Kim Vermaas en Gerard Bakker kon niet stunten in de derde pot tegen David McBeath. Beide duels eindigden in 0-3.

Play downs
In de play-downs van de eredivisie heren waren er geen verrassende uitslagen. Avanti versloeg zoals verwacht Hercules (met 1-3) en Salamanders won zoals verwacht bij Scyedam (met 0-3). In de play downs van de vrouwen eredivisie ondervond Scylla heel weinig problemen met Vriendenschaar. Het team uit Leiden versloeg het team uit Gouda tweemaal (met 3-0 en 3-1). Vriendenschaar moet degradatie zien te voorkomen tegen waarschijnlijk Avanti, dat met 3-0 klop kreeg van SKF. De play offs in de eredivisie vrouwen beginnen komend weekend. Heerlen speelt dan tegen VTV en Dozy treft Westa.