De eredivisie vrouwen werd afgelopen zondag hervat met het duel tussen VTV (N) en FysioScheepje/SKF. Door een klinkende 2-4 zege kwam de ploeg van Rinie Kling duidelijk beter uit de winterstop dan de andere kandidaat voor de play-offs.

SKF

Fysiotherapie Scheepjeshof/SKF dames 1 startte met een goede zege van Melanie Bierdrager op Emine Ernst in vier games. Sanne de Hoop trok de stand hierna door een overwinning op Brenda Vonk, waarna de spannendste wedstrijd van de middag plaatsvond. Jancintha de Hoop en Carla Nouwen maakten er in Nieuwegein namelijk een spannende wedstrijd van. Eerstgenoemde overleefde twee matchpoints en won de wedstrijd in de beslissende vijfde game met 14-12, waardoor de thuisploeg een 2-1 voorsprong name. Na de pauze bracht Brenda Vonk de stand weer in evenwicht, zij versloeg in vier games Emine Ernst. Ook de overige duels wisten de bezoekers te winnen. Melanie versloeg Jacintha de Hoop met duidelijke cijfers en Carla Nouwen zorgde hierna voor de beslissing door in vijf spannende games Sanne de Hoop te verslaan, waardoor SKF met 2-4 won.

Niet teleurgesteld
Verliezend coach Dong Li was niet erg teleurgesteld door de zege van haar talenten van VTV (N). “Want iedereen heeft goed gespeeld, deze wedstrijd hadden we ook kunnen winnen. Het kwartje viel helaas de verkeerde kant op, maar dit duel had ook in 4-2 voor ons kunnen eindigen”, sprak ze. “Wedstrijden tegen SKF zijn voor ons altijd interessant en dat was ook afgelopen weekend weer het geval. Beide teams zijn namelijk erg aan elkaar gewaagd.” Dong Li kwam dit seizoen al regelmatig zelf in actie in de eredivisie voor VTV, maar ze wil dit zo veel mogelijk voorkomen. “Want we hebben heel goed team vol talenten, ik help het team liever als coach. We gaan voor een plekje in de play-offs en kijken daarna wel of er nog meer inzit.. We zijn sowieso blij dat de competitie weer begonnen is”, besluit de ambitieuze trainster.                                            

Eredivisie Dames
VTV (N) 1
FysioScheepje/SKF 1
scores  2 – 4
VTV (N) 1 FysioScheepje/SKF 1   2 – 4
Ernst, E. (Emine) Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) 1-3 (-4,7,-9,-8)
Hoop, S. de (Sanne) Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda) 3-1 (-9,5,8,6)
Hoop, J. de (Jacintha) Nouwen, C.R.W. (Carla) 3-2 (-9,11,-11,6,12)
Ernst, E. (Emine) Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda) 1-3 (-6,-5,10,-9)
Hoop, J. de (Jacintha) Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) 0-3 (-7,-4,-8)
Hoop, S. de (Sanne) Nouwen, C.R.W. (Carla) 2-3 (9,-5,0,-5,-8