Het topaffiche in de eredivisie heren was zondag het duel tussen deBoer-Taverzo en Van Wijnen- Smash’70. In een spectaculaire wedstrijd trokken de gasten uit Hattem uiteindelijk aan het langste eind met een 2-4 zege. Vooral het ‘Zweedse’ onderonsje was van hoog niveau.

“Ondanks dat we verloren hebben, kan ik toch zeggen dat ik genoot van de wedstrijd”, zei Taverzo-coach Ruud Graafeiland na afloop. “Het duel was namelijk echt reclame voor het tafeltennis. Het niveau lag hoog en er waren veel mooie rally’s, dus voor het publiek was er niets te klagen.” Volgens de trainer waren de uitslagen in de eerste wedstrijden niet heel verrassend. De Thai Padasak Taniviriyavechakul (ITTF 151) van de thuisploeg versloeg Michel de Boer met 3-1, de Zweed Viktor Brodd van Smash’70 was met 0-3 te sterk voor de Pool Jacub Folwarski en Martijn de Vries won overtuigend met 0-3 van Jochem de Hoop. Hierna begon de vierde wedstrijd, met afstand het hoogtepunt van een toch al boeiende tafeltennismiddag.

‘Zweeds’ onderonsje
De vierde wedstrijd betrof het duel tussen de kopmannen van beide clubs, die misschien wel allebei hetzelfde vliegtuig vanuit Zweden naar Nederland hadden gepakt voor dit duel. Viktor Brodd (ITTF 232) is een Zweed en De Thai Padasak Taniviriyavechakul woont daar en hun onderlinge treffen was van erg hoog niveau, zag Gerben Last. “Het tempo lag hoog, de spelers waren beiden perfect in balans en de rally’s waren fantastisch”, aldus de coach van Smash’70. “Zulke wedstrijden zie je amper in de eredivisie en beide spelers waren erg aan elkaar gewaagd, dat bewijst ook de 2-3 einduitslag.”

Mooi gevecht
Volgens Van Graafeiland was dit ‘de cruciale zege die de wedstrijd besliste. De laatste twee duels waren weer een stuk minder spannend. Michel de Boer won met 0-3 van Jochem de Hoop en Jakub Folwarski won met dezelfde cijfers van Martijn de Vries. “Dit mooie gevecht hebben we helaas verloren, maar het seizoen is nog lang”, stelde hij. “De nederlaag houdt ons scherp, we weten waaraan we moeten werken als team.” Gerben Last was tevreden met de overwinning en door het feit dat Smash’70 koploper blijft. “Iedereen in het team kan wedstrijden winnen en het is leuk dat we bovenaan blijven staan”. Zei hij. Met ‘iedereen’ bedoelt Last ook zichzelf, want de trainer won vorige week nog twee wedstrijden voor zijn ploeg tegen Scyedam. “Het is leuk dat ik tweemaal won”, grinnikt Last. “En ik denk dat ik dit seizoen vaker zelf in actie ga komen, net als mijn spelers moet ik fit blijven”, besluit hij.

Foto: Padasak Taniviriyavechakul (fotograaf Patrick van Loon)

 

deBoer Taverzo 1 Smash ’70 (H) 1   2 – 4
Taniviriyavechakul, P. (Padasak) Boer, M. de (Michel) 3-1 (-6,5,7,6)
Folwarski, J. (Jakub) Brodd, V.S.E. (Viktor) 0-3 (-5,-4,-11)
Hoop, J.J. de (Jochem) Vries, M. de (Martijn) 0-3 (-8,-6,-10)
Taniviriyavechakul, P. (Padasak) Brodd, V.S.E. (Viktor) 2-3 (9,9,-8,-6,-3)
Hoop, J.J. de (Jochem) Boer, M. de (Michel) 0-3 (-10,-10,-7)
Folwarski, J. (Jakub) Vries, M. de (Martijn) 3-0 (9,8,6)