Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zullen de Eredivisie finales voorjaar 2024 en de finale van de Kampioensgroep jeugd gespeeld gaan worden. Wederom is TTV Hilversum de gastheer voor dit mooie tafeltennisevent.

 

Sanne de Hoop in actie voor VTV

Dames
Bij de dames een herhaling van de finale in het najaar 2023. Dozy Den Helder/Noordkop (won 9x de landstitel) wist zich met een 4-0 overwinning op FysiqVision/SKF in de halve finale play-off te plaatsen voor de eindstrijd op 9 mei in Hilversum. De andere finaleplaats is voor regerend en tweevoudig landskampioen VTV uit Nieuwegein. Tegen het Leidse Scylla wisten zij de halve finale play-off met 4-0 te winnen. Als VTV de finale weet te winnen pakken ze voor de 3e keer op rij de landstitel. Bij winst voor Dozy Den Helder/Noordkop volgt op 18 mei een beslissingswedstrijd.

 

Senioren (heren)
Net als in het najaar 2023 gaat de strijd bij de senioren (heren) tussen Estillon Maashorst uit Uden en De Boer Taverzo 1 uit Zoetermeer. Mocht deze finale gewonnen worden door De Boer Taverzo dan volgt op vrijdag 10 mei (aanvang 14;00 uur) een allesbeslissende wedstrijd om de landstitel. Bij winst voor Estillon Maashorst mag de club uit Uden zich voor het eerst in de geschiedenis algeheel landskampioen noemen.

 

Jitte de Klerk (Rijnsoever/Scylla) na winst in 1/2 finale play-off

Jeugd
Bij de jeugd gaat de finale tussen het combinatieteam Rijnsoever/Scylla en Avanti.

Lees hier meer over de ontknoping in de landelijke topklassen.

 

Programma finaledag 9 mei 2024
11:30 Finale jeugd (zaal 2)
11:30 Finale dames (hoofdzaal)
15:30 Finale senioren (hoofdzaal)

 

 

 

Gratis toegang
Voor het bezoeken van de Eredivisie finales geldt gratis entree. Het adres is Vaartweg 52 in Hilversum.
Ben je niet in de gelegenheid de wedstrijden live bij te wonen, kijk dan mee via de livestreams op tafeltennis.tv.