De eredivisieteams van Taverzo en Smash’70 hebben het initiatief genomen om zich in te zetten voor de Oekraïne. Beide teams zullen aankomende week in hetzelfde voor deze wedstrijd ontworpen shirt tegen elkaar aantreden.

Het door de gezamenlijke sponsor Game 11 – Dandoy Sports ter beschikking gestelde shirt wordt voorzien van de tekst “United for Peace in Ukraine” en op de rugzijde “Steun Giro555”. In de pauze en na de wedstrijd worden alle shirts te koop aangeboden en zal de opbrengst worden overgemaakt aan Giro555.

Initiatiefnemer Ruud van Graafeiland: “Onze speler Michał Murawski vertelde afgelopen week dat hij bewust tijdens één van zijn demonstraties aan een groep kinderen zich in het geel-blauw had gekleed om zich uit te spreken voor de bevolking van de Oekraïne. Dat bracht ons op het idee om dat bij onze eerstvolgende wedstrijd ook te doen. We kregen direct medewerking van onze tegenstander Smash ’70 en samen kwamen we tot een passende tekst en een gezamenlijk shirt dat alle spelers en begeleiding komende zondag zullen dragen. Game 11, kledingsponsor van beide clubs, liet gelijk weten geheel kosteloos dit initiatief te omarmen en leverde elf shirts aan voor dit goede doel.”

Beide teams spelen de eerste wedstrijden voor de pauze in dit speciale shirt. Alle elf shirts (6 Extra Large, 4 Large en 1 Medium) worden voor het goede doel te koop aangeboden. Indien gewenst zal de speler het shirt uiteraard signeren. In de pauze van de wedstrijd zullen we beginnen met de verkoop van de eerste shirts. Ook de bedrukking van de shirts is volledig ter beschikking gesteld door de sponsoren, dus de volledige opbrengst komt ten goede van Giro555.

Gerben Last van Smash’70 namens alle spelers: “De oorlog in Oekraïne maakt veel los in de hele wereld en zo ook in Nederland. Elke dag zien wij de vreselijke beelden voorbij komen en dan weet je niet waar je moet kijken. Belangrijke gebouwen die worden gebombardeerd en mensen die op de vlucht zijn, zowel jong als oud 😞. Wat hebben wij het dan goed in Nederland. Dat je in vrijheid naar je werk, school of naar de sportvereniging kan gaan. Maar wat kunnen wij dan doen ? We weten dat sport een belangrijk middel kan zijn om mensen bij elkaar te brengen en te verbinden. De tafeltenniswereld is klein maar toch ook wij willen wat doen. Deze wedstrijd spelen wij in speciaal gemaakte shirts die later geveild zullen worden voor Giro 555. Wij hopen uiteraard op een mooie opbrengt en dat hoe klein ook het een bijdrage kan leveren aan het herstel en opbouw van Oekraïne. 

De spelers van Smash’70 en Taverzo steunen deze actie volledig!

De wedstrijd is gratis te bezoeken in Zoetermeer (Willem Alexanderplantsoen 4) en begint aanstaande zondag (27 maart) om 14:00 uur. De pauze is naar verwachting rond 15:30 uur.