deBoer Taverzo 1 kende in de eredivisie een prima weekend. De club uit Zoetermeer speelde zowel zaterdag als zondag en won tweemaal met 5-1. Salamanders en Avanti waren de slachtoffers van de huidige nummer twee op de ranglijst.

Het was een lang tafeltennisweekend voor Taverzo, dat door een uitzonderlijke situatie dus twee wedstrijden afwerkte, zaterdag in Wateringen bij Salamanders en de dag erna ontving de club Avanti in Zoetermeer. “De jongens vonden dit eigenlijk wel prettig en ikzelf had er ook geen enkele moeite mee hoor”, aldus coach Ruud van Graafeiland. “Op een toernooi speel je vaak een serie van meerdere wedstrijden op één dag en het kan ook helemaal geen kwaad om meerdere eredivisieduels in een weekend te spelen. Mijn spelers bleven na de goede wedstrijd van zaterdag lekker in hun goede flow hangen en verschenen zondag weer fris en fruitig bij de club. Met veel zelfvertrouwen begonnen we aan het tweede duel van het weekend en het eindresultaat was wederom goed, dus het was een effectief weekendje voor ons”, lacht hij. “Tweemaal 5-1 winst is prima, als coach kan ik niets anders dan tevreden zijn.” 

Salamanders
Bij Salamanders was men niet verbaasd door de thuisnederlaag tegen grootmacht Taverzo. “Het was ook niet verrassend dat we dit duel verloren”, aldus teammanager Frans Meurs van de club uit Wateringen. “Taverzo, DTK en Smash’70 zijn teams die normaal gesproken een maatje te groot voor ons zijn en dat bleek zaterdag ook. Casper ter Lüün versloeg Jochem de Hoop, maar veel meer eer viel er voor ons helaas niet te behalen. Sowieso verkeert ons team helaas niet in topvorm, dat blijkt ook uit de resultaten.” Salmanders staat op een zesde plek na zes duels en die positie past niet bij de doelstelling die de club ambieert. “Wij gaan voor de vierde plaats, willen graag de play-offs halen”, aldus Meurs. “Onze vereniging is ambitieus, we hebben goede mensen en trouwe sponsoren in huis die ernaar streven om maximaal te presteren met Salamanders. We hopen daarom in het restant van de competitie twee plaatsen te stijgen.”

ETTU Cup                                                                                                                                                                                                                 
Bij deBoer Taverzo ligt de focus even niet meer op de eredivisie. De club uit Zoetermeer maakt zich op voor de dubbele confrontatie in de derde ronde van de ETTU Cup. Daarin treft het komende zondag 18 november SF SKK El Nino Praha, het weekend erna speelt Taverzo in Tsjechië de uitwedstrijd. “We hebben de doelstelling om een ronde verder te komen en dat gaat moeilijk worden”, voorspelt Van Graafeiland. “Ze hebben een team vol topspelers dat we zo goed mogelijk gaan analyseren, zodat we ze hopelijk kunnen verslaan. Het worden sowieso leuke wedstrijden op hoog niveau”, voorspelt hij.

Salamanders 1
deBoer Taverzo 1
scores  1 – 5
Salamanders 1 deBoer Taverzo 1   1 – 5
Sedigh, J. (Jamshid) Folwarski, J. (Jakub) 0-3 (-3,-4,-3)
Lüün, C. ter (Casper) Hoop, J.J. de (Jochem) 3-1 (-11,11,9,8)
Bogie, R. (Roel) McBeath, D. (David) 0-3 (-7,-10,-7)
Sedigh, J. (Jamshid) Hoop, J.J. de (Jochem) 1-3 (-6,-7,5,-4)
Bogie, R. (Roel) Folwarski, J. (Jakub) 0-3 (-7,-6,-5)
Lüün, C. ter (Casper) McBeath, D. (David) 0-3 (-6,-9,-8)

 

deBoer Taverzo 1 Avanti 1   5 – 1
McBeath, D. (David) Blom, V. (Vincent) 3-0 (10,7,6)
Folwarski, J. (Jakub) Goessens, S.H. (Simon) 3-0 (6,6,10)
Hoop, J.J. de (Jochem) Greup, S.L. (Steffen) 3-0 (12,8,11)
McBeath, D. (David) Goessens, S.H. (Simon) 3-0 (4,5,8)
Hoop, J.J. de (Jochem) Blom, V. (Vincent) 2-3(8,-10,13,-3,-9)
Folwarski, J. (Jakub) Greup, S.L. (Steffen) 3-2(-9,9,-8,10,6)