De eredivisie mannen startte afgelopen weekend direct met een enorme kraker. In Zoetermeer troffen de twee ploegen van de finale elkaar in de eerste speelronde en in tegenstelling tot in mei was deBoer Taverzo ditmaal sterker dan landskampioen Itass DTK: het werd 4-2.

Op 19 mei maakten Taverzo en Itass DTK’70 reclame voor het Nederlandse tafeltennis in een bloedstollende eredivisiefinale. In een volgepakte hal in Hilversum trok de ploeg uit Klazienaveen in een echte thriller uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2 zege. Voor Taverzo was het best fijn om het seizoen 2018/2019 in eigen huis direct te starten met een thuiswedstrijd tegen de nieuwe landskampioen, bevestigt de nieuwe coach Ruud van Graafeiland: “Het is niet zo dat we nog vol zaten met revanchegevoelens, maar het is wel prettig om het seizoen direct te starten met een topduel. Ik hoefde niemand te motiveren.”

Vernieuwd Taverzo
De succesformatie van Itass DTK’70, bestaande uit Barry Wijers, Nathan van der Lee, Koen Hageraats en Yannick Vostes is bij elkaar gebleven en zij namen het op tegen een vernieuwd Taverzo. Jochem de Hoop is doorgeschoven naar het eerste team met de Engelsman David McBeath, Jakub Folwarski, Dorian Nicolle en de Thaise international Padasak Taniviriyavechakul als de vervanger van Kalinikos Kreanga. In Zoetermeer zag het publiek direct een leuke wedstrijd van goed niveau. Kopmannen Padasak Taniviriyavechakul en Yannick Vostes stonden hun mannetje en wonnen beiden hun twee duels. Doordat Barry Wijers tweemaal werd verslagen, door respectievelijk McBeath en Folwarski, was de 4-2 zege voor Taverzo een feit.

Geen polonaise
Ruud van Graafeiland is in zijn nopjes over de zege, maar legt uit dat ze bij Taverzo zondag niet direct in de polonaise liepen na afloop van de wedstrijd. “Dit was de eerste wedstrijd pas. Het is leuk dat we van een concurrent hebben gewonnen, maar het seizoen is nog lang. We willen ons zo snel mogelijk kwalificeren voor de play-offs en zullen dan echt in topvorm moeten zijn.” Van Graafleiland denkt dat naast zijn eigen Taverzo ook Itass DTK’70 en Smash’70 kanshebbers zijn op de titel dit seizoen. “Wij hebben ons goed verstrekt en dat geldt ook voor Smash’70. En landskampioen Itass DTK’70 is ook weer sterk. Het gaat spannend worden.”

Foto van Padasak Taniviriyavechakul gemaakt door Elsbeth Parmentier. 

deBoer Taverzo-Itass DTK’70 4-2.

 

Taniviriyavechakul, P. (Padasak) Wijers, B. (Barry) 3-1 (7,2,-7,5)
McBeath, D. (David) Hageraats, K. (Koen) 3-1 (8,-11,3,7)
Folwarski, J. (Jakub) Vostes, Y. (Yannick) 0-3 (-8,-11,-9)
Taniviriyavechakul, P. (Padasak) Hageraats, K. (Koen) 3-0 (4,3,5)
Folwarski, J. (Jakub) Wijers, B. (Barry) 3-0 (4,3,8)
McBeath, D. (David) Vostes, Y. (Yannick) 1-3 (8,-3,-9,-7)