In het zonnige weekend van 14 en 15 mei werden de halve finales Play-Off gespeeld. De wedstrijden bij de heren kenden weinig spanning en eindigden beide in een 4-0 einduitslag. Op één wedstrijd na werden alle partijen met 3-0 gewonnen. Bij de dames was één halve finale wel heel erg spannend en bracht de zevende en laatste wedstrijd pas de beslissing.

Foto: Cees van Schaik

Dames
Onder toeziend oog van de vele toeschouwers speelden de dames van Fysioscheepje/SKF en VTV (N) op zaterdagmiddag een ware thriller in Veenendaal. Het was constant stuivertje wisselen waardoor uiteindelijk het dubbelspel de beslissing moest brengen bij een 3-3 tussenstand. Ook deze laatste partij werd pas in de vijfde game beslist waarbij de dames van VTV aan het langste eind trokken. Zowel Melanie Bierdrager (SKF) als Tanja Helle (VTV) bleven in deze wedstrijd ongeslagen.

Het duel tussen Dozy Den Helder Noordkop en het Leidse Scylla vond op zondagmiddag in Den Helder plaats. Ana Gogorita beet het spits af en bracht haar team op voorsprong door met 3-0 van Fang Ning Chen Chen te winnen. Ook de overige wedstrijden waren een prooi voor de dames van Noordkop, alleen Esmee van Marwijk wist een game van Ana Gogorita af te snoepen in de vierde partij.

Heren
In Uden ontving WELYNQ/ttv Maashorst de mannen van Combilo TOGB uit Berkel en Rodenrijs. In de laatste speelronde van de reguliere competitie had Maashorst nog met 5-2 weten te winnen in de speelzaal van TOGB. Doordat er toen veel wedstrijden nipt verloren gingen had TOGB hoop op een positieve afloop. Helaas ging die hoop snel verloren toen bleek dat de Belgische kopman Lauric Jean verstek liet gaan. Het werd een 4-0 overwinning voor de spelers van Maashorst waar alleen Milo de Boer dichtbij een overwinning zat voor de Berkelaren.

Ook van Wijnen/Smash ’70 moest het in de halve finale, tegen deBoer Taverzo uit Zoetermeer, zonder hun kopman doen. De in Zweden woonachtige Viktor Brödd kan namelijk elk moment vader worden. De heren van Smash ’70 deden hun uiterste best maar konden het niet bolwerken tegen het sterke trio van Taverzo.

Finale
Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zullen zowel de dames als de heren de finale spelen bij TTV Hilversum. Ook de finale van de Kampioensgroep Jeugd zal op deze dag plaatsvinden.
Het complete programma voor deze dag is te vinden op Eredivisiefinale – Tafeltennis.nl.
Publiek is welkom en uiteraard hopen wij op een grote opkomst. Lukt het je niet om erbij te zijn dan kan je de wedstrijden live volgen op ons YouTube kanaal.