De tafeltennissters van TTV Lybrae Heerlen hebben zich afgelopen weekend zeer knap geplaatst voor de 3e ronde van de ETTU-Cup. Dozy Den Helder, de andere overgebleven Nederlandse ploeg in het damestoernooi, kreeg dat niet voor elkaar.

Heerlen moest aantreden in Tsjechië en Shuohan Men, Elena Timina en Rachel Gerarts kregen het daar voor elkaar om in een groep van vier teams als eerste te eindigen. TTV Heerlen verloor op de eerste dag met 2-3 van Tigem Spor en won daarna met 3-2 van Muravsky Krumlova, dat voor eigen publiek speelde. Hierna was het zondag erop of eronder voor de dames tegen de Turkse vrouwen van Yalova Belediye, een wedstrijd die Heerlen zeer knap met 3-0 wist te winnen.

Dozy Den Helder eindigde in Luxemburg op de derde plaats in hun poule, een plek die geen recht geeft op kwalificatie voor de derde ronde. Zaterdag werden beide wedstrijden verloren: tegen Roodt-Syre W werd het 1-3 en Arteal Tenis de Mesa W was met 3-0 te sterk voor het team van Ana Gogorita, Yoeke Gunsing en Dobrila Jorguseska. Dozy redde zondag de eer met een overwinning ten koste van het Griekse Foinikas W.

In de derde ronde van de ETTU Cup spelen de Heerlense vrouwen zowel uit als thuis. De eerste wedstrijd staat voor 16 november op het programma. De return is een week later.