Van Wijnen-Smash ’70 heeft zich zaterdag geplaatst voor de tafeltennisfinale van de Eredivisie heren op zondag 19 mei. Het was in de derde en beslissende wedstrijd in de halve finale te sterk voor landskampioen Itass’ DTK 70. De club uit Hattem won met 3-2.

De eerste wedstrijd was geëindigd in 3-2 winst voor Itass’ DTK 70, hierna won Smash’70 met 3-1 en zaterdag waren beide teams opnieuw zeer aan elkaar gewaagd. Het duel begon met twee verwachte uitslagen. De Zweedse kopman Viktor Brodd toonde wederom zijn klasse en versloeg Koen Hageraats met 3-1. Daarna legde Martijn de Vriesbhet af tegen Yannick Vostes, de Belgische kopman van Itass DTK ’70 met 1-3.

Smash’70 gaat naar de finale

Duel der Kopmannen
Hierna volgde er een spannend duel tussen Michel de Boer en Barry Wijers, dat De Boer uiteindelijk besliste in de vijfde game. Daarna volgde er een nieuwe ontmoeting tussen beide kopmannen. In de vorige twee confrontaties trokken de twee spelers beiden eenmaal aan het langste eind. In de beladen derde wedstrijd nam Yannick Vostes een 0-2 voorsprong. Viktor Brodd hield echter zijn hoofd koel en knokte zich terug tot 2-2. In de vijfde game was het toch weer Vostes die de beste bleek en een tikkeltje verrassend kwam de landskampioen dus terug tot 2-2.

De derde en beslissende halve finale eindigde dus in stijl: met een vijfde wedstrijd. Kind van de club Martijn de Vries, nam het op tegen Koen Hageraats, een tegenstander waar hij zelden van wint. Gesteund door het thuispubliek speelde De Vries een uitstekende wedstrijd. Hij sloeg toe op de juiste momenten en boekte hierdoor een 3-0 overwinning op Hageraats. De blijdschap was groot bij Smash’70 na het beslissende punt.

Voor Wijnen-Smash ’70 is het de tweede keer dat het de finale haalt. In 2014 ging de finale verloren. Op zondag 19 mei is Taverzo de tegenstander. Om 15.00 uur start de finale in Hilversum. Voor Itass’ DTK 70 zit het seizoen erop. De club krijgt niet de kans om de landstitel te prolongeren en stapt bovendien uit de eredivisie heren.

 

 

Smash ’70 (H) 1 Itass DTK ’70 1   3 – 2
Brodd, V.S.E. (Viktor) Hageraats, K. (Koen) 3-1 (-4,3,1,4)
Vries, M. de (Martijn) Vostes, Y. (Yannick) 1-3 (6,-7,-7,-4)
Boer, M. de (Michel) Wijers, B. (Barry) 3-2 (5,-7,9,-8,6)
Brodd, V.S.E. (Viktor) Vostes, Y. (Yannick) 2-3 (-6,-5,5,7,-9)
Vries, M. de (Martijn) Hageraats, K. (Koen) 3-0 (7,9,8)