In het weekend van 15 en 16 september start het eredivisieseizoen 2018/2019 voor de mannen. Landskampioen Itass DTK’70 heeft het succesvolle team weten te behouden, terwijl verliezend-finalist Taverzo mikt op revanche.

Wat bouwden ze een feest, de mannen van Itass DTK’70 op zaterdag 19 mei. De ploeg uit Klazienaveen kroonde zich destijds in Hilversum tot landkampioen ten koste van Taverzo, wat leidde tot uitzinnige vreugdetaferelen in de volgepakte sporthal. De succesformatie, bestaande uit Barry Wijers, Nathan van der Lee, Koen Hageraats en Yannick Vostes is bij elkaar gebleven en dus is het ingespeelde team weer een serieuze kandidaat voor de landstitel. Itass DTK’70 zal moeten wennen aan de nieuwe status: de concurrentie wil uiteraard erg graag willen winnen van de landskampioen.

Taverzo, dat na vijf opeenvolgende titels niet als kampioen aan de competitie start, heeft een vernieuwd team. Alleen de Poolse verdediger Jakub Folwarski is gebleven. Jochem de Hoop is doorgeschoven naar het eerste team en David McBeath, Dorian Nicolle en de Thaise international Padask Taniviriyavechakul completeren het team uit Zoetermeer, dat de status van Nederlands beste team terug wil krijgen.
Scylla heeft wederom de beschikking over de ervaren Kazeem Nosiru. Twee jaar geleden was hij namens de club uit Leiden zeer sterk in de halve finale van de play-offs en met de terugkeer van de sterke Nigeriaan hoopt Scylla beter te presteren dan vorig seizoen, toen het via een beslissingswedstrijd degradatie wist te voorkomen.

Salamanders, het team van Roel Bogie en speler/coach Siem van de Valk, mikt ook op een plekje in de play-offs en heeft onder meer concurrentie van Smash’70. De club uit Hattem, die vorig jaar strandde in de halve finale van de play-offs, wil ook weer meestrijden om de landstitel en heeft zich versterkt met de Zweed Viktor Brodd. De 27-jarige linkshandige speler heeft als international een prachtige staat van dienst. In 2017 stond hij op plek 170 van de wereldranglijst. Trinko Keen is de verrassende nieuwe naam in de wedstrijdselectie van TTV Hercules. Het is maar de vraag of de meervoudig Nederlands kampioen te bewonderen is in de eredivisie, maar Keen gaat in ieder geval wedstrijden in de Europacup spelen voor de club uit Terborg.

Thomas Baart was vorig seizoen erg belangrijk voor Scyedam. Door twee winstpartijen in een duel met Scylla wisten de geel-zwarten aan het einde van het seizoen degradatie te voorkomen. Baart kroonde zich in juni tot kampioen van de Nationale Meerkampen en hij en zijn teamgenoten hopen zich dit seizoen eerder te verzekeren van handhaving in de eredivisie.
TTV Avanti keert dit seizoen terug op het hoogste niveau. De club uit Hazerswoude-Dorp werd vorig jaar zeer overtuigend kampioen en heeft als primaire doelstelling om zich te handhaven op dit niveau.

De Tafeltennisbond wenst alle verenigingen veel succes komend seizoen in het seizoen 2018/2019.