Na een ‘valse’ competitiestart heeft VTV (N) de draad hierna opgepakt. Zondag bewees het damesteam wederom een belangrijke kanshebber te zijn voor de play-offs, na een klinkende 5-1 zege ten koste van Scylla.

Wisselende start
VTV (N) behaalde vorig jaar zeer knap de eredivisiefinale en de Nieuwegeinse formatie is dit jaar nagenoeg intact gebleven. De ploeg heeft uiteraard de ambitie om deze prestatie dit seizoen te evenaren en daarom was het toch wel slikken voor de dames om de openingswedstrijd van de eredivisie 2018/2019 met ruime cijfers te verliezen. Heerlen was op 9 september namelijk met maar liefst 6-0 te sterk voor VTV (N). Hierna sloeg de Nieuwegeinse club echter direct al terug. Vriendenschaar werd een week later met dezelfde uitslag van 6-0 verslagen en gisteren was VTV (N) ook Scylla de baas.

Schaakwedstrijd
Dong Li liet namelijk in Nieuwgein wederom weer eens zien dat ze als speler/coach zeer belangrijk is voor het team. Ze versloeg in een vlotte openingswedstrijd Kim Hergelink met 3-0 en rekende later ook af met Marie Depuydt. “Die wedstrijd tegen Marie was het hoogtepunt van de hele wedstrijd”, zo analyseert clubwedstrijdsecretaris Bert van Schaik van VTV de middag. ,,De twee verdedigende speelsters maakten er een soort schaakwedstrijd van. Ze maakten weinig fouten en speelden dus lange rally’s. Uiteindelijk trok Dong Li gelukkig voor ons door haar ervaring aan het langste eind.”

Tweemaal 3-2
Sanne de Hoop was met 3-0 veel sterker dan Esmee van Marwijk en ook Emine Ernst deed haar ding namens VTV (N). De jeugdinternational van Oranje versloeg zowel Marie Depuydt als Esmee van Marwijk, maar beide eindstanden van 3-2 gaven aan dat Ernst er hard voor moest knokken. “Emine had het niet makkelijk, maar gelukkig trok ze beide keren aan het langste eind. Maar Scylla verkocht de huid duur. Kim Hergelink boekte ook een mooie en verdiende overwinning op Sanne de Hoop voor onze gasten”, aldus Van Schaik.

Na drie duels staat VTV (N) op de vierde plaats, een plek die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs. “Daar gaan we voor, maar het wordt een zwaar seizoen. De concurrentie is groot en dat is een hele goede zaak”, besluit Van Schaik.

TV (N) 1
Scylla 1
scores  5 – 1
VTV (N) 1 Scylla 1   5 – 1
Dong, L. (Li) Hergelink, K. (Kim) 3-0 (0,0,0)
Ernst, E. (Emine) Depuydt, M. (Marie) 3-2 (-18,0,-0,0,0)
Hoop, S. de (Sanne) Marwijk, E. van (Esmee) 3-0 (0,0,0)
Dong, L. (Li) Depuydt, M. (Marie) 3-1 (12,-0,0,0)
Hoop, S. de (Sanne) Hergelink, K. (Kim) 1-3 (-0,0,-0,-0)
Ernst, E. (Emine) Marwijk, E. van (Esmee) 3-2 (-0,-0,0,0,0)