Vorige week plaatste VTV uit Nieuwegein zich voor de eredivisiefinale door in de ½ finale het Veenendaalse SKF met 4-3 te verslaan. De Leidse tafeltennisvereniging Scylla was al eerder verzekerd van een plaats in de finale door zeer verrassend met 4-3 van Dozy Den Helder/Noordkop te winnen.

Het finaleduel werd, zonder publiek, gespeeld bij TTV Hilversum. De openingswedstrijd tussen Dong Li (VTV) en Marie Depuydt (Scylla), beiden een verdedigende spelstijl, begon om 14:00 uur. Dong Li bleek met 11-8, 11-7 en 11-3 te sterk en pakte het eerste punt voor VTV.
In de tweede partij bracht Scylla de stand weer in evenwicht. Esmee van Marwijk won met 3-1 van Vera van Boheemen, de andere verdedigster in het Nieuwegeinse team.
De wedstrijd tussen Sanne de Hoop en Maaike van de Pavoordt was een hele spannende. In de beslissende vijfde game was het Maaike die met 11-7 de winst voor Scylla pakte en haar ploeg op een 2-1 voorsprong zette.

Het team van Scylla. V.l.n.r.: Joost van Santen (coach), Marie Depuydt, Maaike van de Pavoord en Esmee van Marwijk.

Na de pauze liet Dong Li, de kopvrouw van VTV, haar kwaliteiten zien. Met drie keer 11-9 won ze haar wedstrijd van Esmee van Marwijk en bracht daarmee de stand op 2-2.
Sanne de Hoop wist haar tweede wedstrijd van de dag, tegen Marie Depuydt, wel in winst om te zetten.  Met 11-8, 11-5, 11-13 en 11-9 brengt ze VTV weer op een voorsprong. Maar Maaike van de Pavoordt zorgt ervoor dat Scylla nog in de race blijft voor het kampioenschap. In een hele spannende wedstrijd wist zij Vera van Boheemen met 12-10 in de vijfde game te verslaan.

Na vier uur spelen bracht dan uiteindelijk het dubbelspel de beslissing. Het duo Esmee van Marwijk en Marie Depuydt pakken voor Scylla de eerste 2 games. Waarbij ze in de tweede game een achterstand van 9-4 wisten weg te werken. Dong Li en Sanne de Hoop vochten zich terug in de wedstrijd en wonnen de derde en vierde game met respectievelijk 11-6 en 11-7. In de laatste game gaven de dames van VTV een 6-0 voorsprong niet meer uit handen en bekroonden zichzelf tot najaarskampioen.

Kijk hier de wedstrijden terug op ons YouTube kanaal.

De winnaars v.l.n.r.: Dong Li, Vera van Boheemen, Emma van der Zanden, Bert van Schaik (coach), Sanne de Hoop en Chana van der Venne.