Op zondag 12 december stond de laatste halve finalewedstrijd van de play-off bij de dames op het programma. De dames van VTV hadden het thuisvoordeel en zodoende maakt het team van SKF de reis van Veenendaal naar Nieuwegein.

Dong Li beet namens VTV het spits af tegen Brenda Vonk-Huntelerslag en zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong door de wedstrijd met 3-0 te winnen.
Vervolgens waren het Jacintha de Hoop en Melanie Bierdrager die hun wedstrijden met 3-0 wonnen van respectievelijk Vera van Boheemen en Sanne de Hoop. De 2-1 voorsprong voor SKF was wel van korte duur want Dong Li versloeg vervolgens Jacintha de Hoop met 3-0.

De vijfde wedstrijd was zeer spannend. Alhoewel Sanne 2-0 voor kwam tegen Brenda werd het uiteindelijk toch een beslissende vijfde game. Waar Brenda een aantal weken geleden nog van Sanne wist te winnen, was het nu Sanne die de winst binnenhaalde met 11-8.
Melanie trok de stond tegen Vera weer gelijk waardoor het dubbelspel de beslissing moest brengen.
Deze laatste wedstrijd werd met 11-7, 12-10 en 12-10 gewonnen door VTV waardoor VTV volgende week de finale zal spelen tegen het Leidse Scylla.

De finalewedstrijd voor zowel de dames als de heren wordt gespeeld bij TTV Hilversum. De finale van de dames start om 11:00 uur en is te volgen op ons Youtube kanaal.
De finale bij de heren tussen deBoer Taverzo en van Wijnen/Smash ’70 zal om 14:00 uur van start gaan en is eveneens via ons Youtube kanaal te bekijken.

In de strijd tegen degradatie wist VeerhuisWessem/Westa met 4-0 te winnen van Tempo-Team in de finale play-down voor de heren. Het Amsterdamse Tempo-Team degradeert hierdoor naar de 1e divisie. VeehuisWessem/Westa speelt op 18 december nog een promotie/degradatieduel tegen Scylla 1, de nummer twee van de 1e divisie.

Bij de dames was het een stuk spannender. In een gelijk opgaande strijd was het Tanaka dat met 4-3 won van Vriendenschaar. Het team van Vriendenschaar zal volgend seizoen uitkomen in de 1e divisie terwijl de dames van Tanaka nog een kans op lijfbehoud hebben tegen Disnierats 1.

Beide promotie/degradatie wedstrijden zullen worden gespeeld bij Shot in Wageningen. De aanvang voor beide wedstrijden is 14:00 uur en zijn live te volgen via deze livestream.

UPDATE: Disnierats heeft zich teruggetrokken voor de P/D-wedstrijd omdat zij geen volledig team op de been kunnen brengen. Tanaka blijft in de eredivisie.