Van 27 t/m 30 juli zal Tafeltennis Nijmegen (TN) mee gaan doen aan de Eurogames.
Dit is een internationaal sportfestival voor LHBTIQ+ sporters dat elk jaar in een andere Europese stad gehouden wordt.
Voor dit jaar is de keuze op Nijmegen gevallen: heel leuk en een beetje bijzonder want meestal vindt het evenement plaats in grotere steden.

Iedereen welkom
Er komen zo’n 1500 LHBTIQ+ sporters uit Europa naar Nijmegen, om elkaar te ontmoeten en om 19 sporten te beoefenen, waaronder – je raadt ‘t al – onze sport tafeltennis.
Tafeltennis Nijmegen organiseert een toernooi in haar eigen zaal voor max. 60 deelnemers (gezien de omvang van de accommodatie).
De tafeltennisvereniging uit Nijmegen heeft zich gepresenteerd als een open-minded en gay-friendly vereniging: iedereen is welkom, ze maken in het toernooi daarom geen indeling in sekse, gender of hoe jij je identificeert als…? Bij TN ben je gewoon tafeltennisser, het speelniveau is ook niet van belang.

Swiss-systeem
Er wordt gedurende 3 dagen van 9.00 tot 17.00 gespeeld. Het toernooi wordt opgezet volgens het Swiss systeem. Dit betekent vooral dat je veel wedstrijden kunt spelen, en vooral ook op je eigen niveau.
Je kunt je voor 1 of meerdere dagen inschrijven. Met een aantal vrijwilligers maakt de club het gezellig en bedient haar gasten met ‘n hapje en ‘n drankje.
In de avond is er in de stad volop plezier te beleven met de Eurogames festiviteiten. Daar is gelegenheid andere sporters uit heel Europa te ontmoeten.
De Eurogames staan dus voor een sportief feestje, waarin ontmoeten, sporten en ontspannen centraal staan.

Deelnemen?
Informatie over inschrijven en kosten vind je op https://eurogames2022.eu/ en https://eurogames2022.eu/sports/table-tennis/ (hier vind je ook het registratieformulier).
Inschrijven kan tot 1 juli.

Wil je helpen deelnemers te werven? Ken je bijvoorbeeld tafeltennissende LHBTIQ+-ers op je werk, in jouw buurt, op jouw club? Dan is TN op zoek naar jou en jouw contacten!
Contactpersoon bij TN is Ingrid Koppelman: 06-82508956 of Facebook/Messenger: https://www.facebook.com/ingrid.koppelman.

Promotiemateriaal is hier te downloaden.