Op zaterdag 10 juni is voor de eerste keer, na de coronapauze, de landelijke finale basisscholen ‘nieuwe stijl’ georganiseerd. ‘The Battle’ werd gehouden bij TTVN in Nieuwegein waarbij alleen individuele wedstrijden werden gespeeld in vier categorieën: jongens en meisjes groep 5/6, jongens en meisjes groep 7/8. Uiteindelijk waren er totaal 55 deelnemers.

Nieuwe opzet
Waar voorheen ‘The Battle’ werd georganiseerd tijdens Nederlandse Kampioenschappen voor senioren in Zwolle, is er enkele jaren geleden (na evaluatie) bewust voor gekozen om het evenement los te koppelen van dit grote NK. Hierbij is er aandacht geweest voor een centrale locatie in Nederland, een tijdstip buiten het ‘seizoen’ en op een zaterdag in plaats van een zondag.

Het toernooi
Het toernooi bestond ditmaal uit drie ronden, waarbij in de eerste ronde geen onderscheid werd gemaakt op basis van niveau en geslacht. De vervolgronden werden, op basis van de resultaten uit ronde 1, ingedeeld op eigen niveau. Daarin werd toegewerkt naar een eindrangschikking per categorie. Per categorie was er een prijs te winnen voor de nummers 1 tot en met 3. Daarnaast voor alle deelnemers een mooie medaille en een aandenken van de Nederlandse Tafeltennisbond.

Demonstratie
Tussendoor was er een spectaculaire demonstratie te zien van twee eredivisiespelers: Patrick Bruijne (Taverzo 2, Zoetermeer) en Tim Gras (Smash 1, Hattem). Van ‘rustig’ inspelen tot forehand spin over spin en aanval op verdediging, het werd allemaal moeiteloos op tafel gebracht door beide heren. Het enthousiasme werd nog groter toen alle deelnemers een service mochten ontvangen van Patrick of Tim. Dit onderdeel werd afgesloten met een grote ‘rond de tafel’ spel. Rond 15:15 uur mochten alle deelnemers onder luid applaus één voor één naar voren komen om een medaille in ontvangst te nemen en de prijswinnaars hun beker

 

De prijswinnaars

Door de goede organisatie vanuit de vereniging TTVN en onze ervaren wedstrijdleider Rijko Kramer verliep alles erg soepel en netjes volgens planning, waarvoor veel dank. We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie van de ‘The Battle’ nieuwe stijl.