In het weekend van 10 en 11 november staan 48 tafeltennistafels in T-Kwadraat in Tilburg klaar voor een vijftal evenementen, waar ongeveer 450 spelers en speelsters verwacht worden! Op zaterdag is er een jeugdranglijsttoernooi en staat er een jeugdtoernooi en clinics voor jongeren in Tilburg op het programma. En zondag is er een A-ranglijsttoernooi, de Nederlandse jeugdkampioenschappen paratafeltennis worden gespeeld én het Nederlands Studenten Kampioenschap tafeltennis staat op het programma.

Hieronder een overzicht van alle evenementen:

Zaterdag 10 november 2018

Jeugdranglijsttoernooi

171 jeugdspelers uit heel Nederland doen mee aan dit Jeugdranglijsttoernooi. Het toernooi begint om 10.00 uur. De finales zijn eind van de middag gepland. Bekijk hier de indeling.

Tafeltennistoernooi en -clinic voor jongeren uit de Tilburgse wijken (en omstreken)
Van 15.30 uur tot 19.30 uur. Om 15.30 uur start de clinic. Om 17.00 uur start het toernooi.

Zondag 11 november 2018

A-Jeugdranglijsttoernooi
Vanaf 10.00 uur speelt vrijwel de gehele nationale jeugdtop. Dit is in het najaar het enige toernooi waar deze toppers hun krachten met elkaar kunnen meten. De indeling is hier te bekijken en op www.toernooi.nl.

Nederlands Jeugd Kampioen Paratafeltennis
Hier zullen 12 jeugdspelers met een beperking strijden om de nationale titel. Het is pas de vierde keer in de geschiedenis dat er een NK voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Het aantal deelnemers is in die jaren verdubbeld van 6 naar 12. Ook dit toernooi start om 10.00 uur. Bekijk hier de schema’s.

Nederlandse Studenten Kampioenschappen Tafeltennis
Door ongeveer 70 studenten van 12 studentensteden wordt gespeeld om de titel Nederlands Studenten Kampioen (NSK heren en dames) en om de PingPongStudentenTeamCup.
Het deelnemersveld van deze NSK Tafeltennis begint vorm te krijgen. Er zijn inmiddels inschrijvingen uit meer dan 12 steden. We hebben ook hier een mooi deelnemersveld, met onder andere STT Hyperion-voorzitster Lynn Martens en diverse spelers uit de landelijke competitie. Bij de heren zal Stefan Tromer zijn titel verdedigen. Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

Organisatie
De organisatie is in handen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). In de voorbereiding is er een vaste kern van vrijwilligers.  Tijdens het weekend zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers van diverse Brabantse verenigingen om de organisatie te ondersteunen. De organisatie van de NSK is in handen van STT Hyperion. De organisatie wordt ondersteund door Studentensport Tilburg en Studentensport Nederland en de Tilburgse Studentensportbond FOSST. Buurtsport Tilburg en de Tilburgse verenigingen verzorgen het programma op zaterdag vanaf 15.30 uur.

Meer informatie
Adres: Sporthal T-Kwadraat, Olympiaplein 383, 5022 DX Tilburg. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ineke de Graaf (graaf@tafeltennis.nl, 06-21282052).