Op 1 september 2018 hebben we het vernieuwde tafeltennis.nl gepresenteerd. Na een seizoen is het tijd om terug te kijken en te kijken wat we volgend seizoen kunnen verbeteren. Zo zal bijvoorbeeld de tafeltennistoernooikalender voortaan volledig op Tafeltennis.nl gepubliceerd worden. Ook gaan we in het nieuwe seizoen clubnieuws plaatsen op Tafeltennis.nl!

Het nieuws op Tafeltennis.nl tot nu toe vooral ingevuld met nieuws over toernooien van onze sporters van TeamNL en de eredivisie, Voor andere clubs was er niet of nauwelijks aandacht. Naar aanleiding hiervan willen we starten met een test waarbij we persberichten van clubs plaatsen. In een aparte nieuwsrubriek “Clubs in het nieuws” gaan we naast het ‘reguliere’ nieuws berichten van clubs plaatsen. Dit kan wedstrijd- of toernooinieuws zijn, maar ook clubnieuws over nieuwe accommodaties, bijzondere activiteiten etc. Verras ons met leuke nieuwtjes die iedereen mag weten!

Hiermee willen we clubs en vrijwilligers motiveren om hun bereik te vergroten door leuke en nuttige artikelen aan te leveren. En daarmee ook het bereik van Tafeltennis.nl te vergroten en de interactie onder tafeltennisfans en clubs te verhogen.

Criteria en afspraken voor berichten
Een aantal objectieve en subjectieve criteria en afspraken willen we daarbij maken, die door mogelijk voortschrijdend inzicht kunnen worden aangepast en aangevuld.
Criteria voor berichten:
– Tussen de 200-400 woorden
– Rechtenvrije foto van voldoende kwaliteit
– Uiteraard correct Nederlands
– Actueel
– Met een kop en een staart
– Volledige spelersnamen (niet alleen voornaam)

Nadere afspraken
– Clubs leveren zelf berichten aan via media@tafeltennis.nl
– NTTB Media leest berichten, beoordeelt geschiktheid en plaatst met bron op tafeltennis.nl, duidelijk zichtbaar in andere rubriek dan de eigen nieuwsberichten.
– NTTB doet geen redactie op het bericht: als we het plaatsen nemen we het 1 op 1 over.
– Indien NTTB al een artikel plaatst over het toernooi/event worden clubberichten in principe niet overgenomen
– NTTB heeft recht artikelen niet over te nemen (clubs schrijven berichten niet alleen voor tafeltennis.nl)
– NTTB heeft geen fulltime nieuwsredactie: de capaciteit om (alle) berichten actueel over te nemen zal niet altijd aanwezig zijn. We spannen ons in om dit wel te doen.

Wil je leuke berichten van jouw club met ons delen? Deel dan jouw leuke nieuwtjes met Tafeltennis.nl en mail naar media@tafeltennis.nl.