Britt Eerland is geblesseerd geraakt op het EK tafeltennis 2021 in Polen en komt niet meer in actie.

Vrijdagochtend sloeg ze zich samen met haar partner Georgina Pota naar de laatste acht van het dubbeltoernooi. In het enkelspel zou ze later op de dag in actie komen in enkelspel tegen de Roemeense Dodean Monteiro. Inzet was een plek bij de laatste zestien speelsters. Ook donderdag, woensdag en dinsdag kwam Britt in actie in de Poolse hoofdstad Warschau.

Geen risico
Britt en haar partner Pota wonnen vrijdagochtend hun dubbelwedstrijd tegen de Zweden Bergstrom en Bergland, maar Britt hield een naar en bovendien pijnlijk gevoel over aan de zege. Fysiotherapeut Stijn Haverkamp laat vanuit Polen weten dat Britt uit voorzorg vandaag in het enkelspel niet meer in actie komt op het EK. Vandaag speelt ze sowieso niet, over morgen is nog geen beslissing genomen. Dan staat er een nieuwe dubbelwedstrijd op het programma.

Stijn Haverkamp: “Het is een blessure die erger kan worden als je te lang doorspeelt. Het EK is een prachtig toernooi om jezelf te laten zien en Britt speelde goed. Maar de Olympische Spelen volgende maand zijn belangrijker: daar heeft ze ontzettend lang naar toegewerkt. We nemen geen risico. We bekijken of Britt morgen nog in actie komt in het dubbelspel.”

UPDATE: Er was nog een zeer kleine kans dat Britt zaterdag toch nog zou uitkomen in de kwartfinale van het dames dubbelspel. Helaas is dat vanwege haar blessure niet mogelijk. Met het oog op de Olympische Spelen nemen we geen enkel risico.

Via de streamingssite van de Europese Tafeltennisbond zijn de duels live te volgen. Bekijk hier alle resultaten en schema’s.