Rajko Gommers en Kim Vermaas zijn zaterdag voor de derde keer op een rij kampioen geworden in de categorie mixed dubbel. Het duo was in de finale met 3-1 te sterk voor Tanja Helle en Koen Hageraats.

De mixed dubbel finale was exact hetzelfde affiche als vorig jaar. Toen wonnen Vermaas en Gommers in drie games, ditmaal hadden de titelverdedigers het moeilijker tegen de zeer gedreven Hageraats en Helle, die zeer goed begonnen aan de drukbezochte finale. Ze zetten de titelhouders namelijk op een 1-0 achterstand in games. Gommers en Vermaas raakten niet in paniek door de achterstand en zorgden er al snel voor dat de kans op een stunt afnam. Vermaas en Gommers wonnen de eerstvolgende games hierna eenvoudig met 3-11 en 6-11, zodat een nieuwe zege in de maak leek.

In de vierde game hadden Helle en Hageraats toch nog alle kans om een vijfde en beslissende game uit het vuur te slepen, want in de gelijkopgaande game was de tussenstand op een gegeven moment 9-9 en later 10-10. Helaas voor Helle en Hageraats beslisten Vermaas en Gommers de wedstrijd in hun voordeel, waardoor ze dus hun derde opeenvolgende NK-zege konden vieren. In 2015 waren de twee ook al de beste, waardoor hun aantal titels in de categorie gemengd dubbel dus op vier stuks staat.

Hageraats/Helle – Gommers/Vermaas; 1-3  ( 11-9, 3-11, 6-11 en 10-12).