Brons voor Ivan (rechts)

In Orebro (Zweden) heeft Ivan Kahn afgelopen weekend een mooie prestatie geleverd door bij de Mini-Cadets (Pupillen) als eerstejaars de halve finale te bereiken. 

Al in de tweede wedstrijd in de poule verraste Ivan vriend en vijand door in een ware thriller de als tweede geplaatste Egyptenaar Mohamed Elsisy met 13-11 in de vijfde te verslaan. Door deze overwinning en de 3-2 overwinning op de Zweed Bharath werd Ivan eerste in de poule en nam daarmee de goede positie van de Egyptenaar in het eindschema over. Bij de laatste 16 leek Ivan onder leiding van Titus Damsma, snel korte metten te maken met de Rus Artur Faizullin en pakte een simpele 2-0 voorsprong. De Rus draaide daarna de wedstrijd volledig om en Ivan kwam in de vijfde game met een 11-9 overwinning met de schrik vrij.

Prachtig resultaat
In de kwartfinale, was het juist Ivan die zwak startte en tegen de Deen Johan Engberg Havsteen snel tegen een 0-2 achterstand aan keek. Ivan Rechtte de rug, pakte zijn kansen en brak de Deen in het laatste deel van de wedstrijd (11-1 in de vijfde game). In de halve finale moest Ivan zijn meerdere erkennen in de later winnaar, de Rus Serafim Orlov die hem volkomen overrompelde met zijn gedreven aanvallende spel. Deze derde plaats is een prachtig resultaat voor de jonge Nederlandse debutant op een ITTF toernooi. “Hier word ik gelukkig van”, aldus de Oranje-speler.

Ivan behaalde ook bij de kadetten het Hoofdtoernooi, waar hij bij de laatste 64 werd uitgeschakeld door Viktor Oksfeldt. Rémi Chambet-Weil werd in hetzelfde toernooi bij de laatste 32 uitgeschakeld door de Zweed Isak Alfredsson. Xijin Zheng, gecoacht door Boris de Vries behaalde bij de meisjes kadetten tevens de laatste 32, waar ze werd uitgeschakeld door de Duitse Faustyna Stefanska.

Er deden nog veel meer Nederlandse spelers mee aan het toernooi in Zweden. Benieuwd naar alle uitslagen en statistieken? Bekijk dan de website van het toernooi in Zweden.