De beste Europese jeugdspelers in vier verschillende categorieën (jongens/meisjes, cadetten/junioren) namen het tegen elkaar op tijdens de Europe Youth Top 10. Het verslag van de junioren

Junioren Girls met voor Nederland Emine Ernst
Op vrijdag startte Emine Ernst een fraaie overwinning op de sterke Tsjechische Zdena Blaskova, waarna ze haar overige twee duels verloor. Zaterdag waren de drie tegenstanders te sterk. Zondag wist ze de eerste game te pakken tegen de Franziska Schreiner, maar daarna gingen de games naar de Duitse. Tegen de Slowaakse Ema Labosova won ze de eerste drie games, waarna de volgende games met 12-10, 13-11, 11-7 naar de Slowaakse gingen. In de 7e game wist Emine toch de wedstrijd met een duidelijke 11-3 naar zich toe te trekken:

De laatste wedstrijd van Emine was tegen de Francaise Isa Cok, met de 8e plaats als inzet. Helaas bleek de Franse dame te sterk met 11-4, 11-7, 1–8, 11-8. Emine sluit het toernooi af met twee goede winstpartijen en een 9e plaats.

Winnaar in deze categorie was Tania Plaian.
Het was een spannende strijd want met 1 wedstrijd te gaan stonden 3 dames gelijk met 14 punten: de Italiaanse Jamila Laurenti, de Poolse Anna Wegrzyn en de Roemeense Tania Plaian. Laurenti verloor van Plaian en doordat Wegrzyn verloor van Blaskova was Plaian de winnaar: het derde Roemeense goud.

  1. Tania Plaian (ROU)
  2. Jamila Laurenti (ITA)
  3. Anna Wegrzyn

Eindstand

Junioren Boys met Lode Hulshof
Als nummer 124 van Europa in de categorie jongens junioren wist Lode Hulshof dat het toernooi zwaar voor hem zou worden. De 16-jarige verloor al zijn wedstrijden, maar groeide in het toernooi. Op zondag ging het tegen de Belg Rassenfosse lang gelijk op, maar uiteindelijk trok Lode met 3-4 aan het kortste eind. In de tweede wedstrijd was de Belg Kosolosky met 4-0 sterker. Coach Marcel Kraa: “Lode is per dag beter gaan spelen. Dat zag je vanmorgen met de 4-3 en in de tweede wedstrijd waren er 2 games met 2 punten verspil. Lode is hier niet gekomen met de doelstelling om wedstrijden te winnen, dat is niet realistisch. Games winnen is het doel en vooral leren.”

Lode Hulshof vertelde na afloop van zijn laatste wedstrijd op zaterdag hoe hij het toernooi beleeft.

Winnaar van het toernooi werd Kay Stumper (DUI) die directe concurrente Casba Andras (HON) in de laatste wedstrijd met 4-0 versloeg. Tweede werd de Pool Kulczycki. Lilian Bardet klom op het laatste moment nog van plek 7 naar plek 3.

  1. Kay Stumper (DUI)
  2. Samuel Kulczycki (POL)
  3. Lilian Bardet (FRA)

Eindstand