Sporten doen we samen!

De Nederlandse sport neemt met meer dan 15 sportbonden, de Alliantie Gelijkspelen, Pride and Sports en NOC*NSF deel aan de Canal Parade op 3 augustus 2019 op de Amsterdamse grachten. De Nederlandse sport sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van de Canal Parade Amsterdam om met alle sectoren uit de samenleving op het water de boodschap ‘zijn wie je bent, houden van wie je wil’ uit te dragen. Met deelname aan de botenparade geeft de sport aan zich voor deze boodschap hard te willen maken. Lees er meer over in dit bericht op de bondssite.

Vanuit de bonden is er een gemixt gezelschap aanwezig van topsporters tot bestuurders. De bond stelt twee plaatsen op de boot, ter waarde van €150,–, ter beschikking aan twee tafeltennissers. Homo, hetero of welke geaardheid dan ook, je bent welkom om op de boot te stappen. Door deze ervaring vervolgens te delen met collegasporters, kunnen wij acceptatie van LHBTI in de sport extra onder de aandacht brengen.

Heb je affiniteit met de Canal Parade en het thema? En lijkt jou dit leuk? Mail dan vóór 8 juni je naam en een korte motivatie en wie weet sta je 3 augustus samen met ons op de boot!