Hier in Noordwijk nemen de beste Europese jeugdspelers in vier verschillende categorieën (jongens/meisjes, cadetten/junioren) het tegen elkaar op tijdens de Europe Youth Top 10 van 4 tot en met 6 oktober. De toernooiopzet is een 10-kamp verdeeld over 3 dagen, waarbij elke dag 3 wedstrijden worden gespeeld. De Nederlanders, die meedoen met wildcards, konden op dag 2 helaas niet stunten tegen de topspelers uit Europa.

Emine Ernst
Op vrijdag boekte Emine Ernst een fraaie overwinning op de sterke Tsjechische Zdena Blaskova, waarna ze haar overige twee duels verloor. Zaterdag startte de Nederlandse deelneemster in de categorie meisjes junioren met een nederlaag tegen Olga Vishniakova. De Russische, de nummer 13 van Europa, bleek met 4-0 te sterk voor Ernst, die momenteel op die lijst de 37ste plek inneemt. Ook de tweede wedstrijd van Emine ging verloren. De Roemeense Tania Plaian won van haar met 4-0. Niet heel verrassend, aangezien zij de nummer zeven van Europa is. Haar slotwedstrijd was tegen Jamila Laurenti, ook een zeer goede speelster. De Italiaanse is wereldkampioen in de mixed dubbel, Italiaans kampioen en ze won voorafgaand aan dit duel vier van haar vijf gespeelde duels. Toch wist Emine een zeer knappe 3-1 voorsprong te nemen, maar helaas boog de Italiaanse de score om en won met 3-4.

Lode Hulshof
Als nummer 124 van Europa in de categorie jongens junioren wist Lode Hulshof dat het toernooi zwaar voor hem zou worden. De 16-jarige verloor helaas al zijn wedstrijden op vrijdag en ook op zaterdag had hij het niet makkelijk. Hij moest het in duel 1 opnemen in de eerste wedstrijd tegen Lilian Bardet, de nummer vijf van Europa en Lode kon tegen hem niet stunten. De Lichtenvoordenaar verloor in vier games. Daarna wachtte een duel met de Italiaan Carlo Rossi. Lode maakte er een schitterend duel van tegen de nummer 7 van Europa, die hij fel tegenstand bood. In de eerste twee games maakte hij respectievelijk 11 en 16 punten punten, maar dit bleek niet genoeg voor de gamewinst. Ook de andere twee games gingen verloren, waardoor er helaas weer een score van 4-0 op het scorebord stond. Zijn laatste duel was tegen Csaba Andras en de Hongaarse nummer 7 van Europa won met 4-1.

Lode Hulshof vertelde na afloop van zijn laatste wedstrijd hoe hij het toernooi tot nu toe beleeft.

Anna Peters valt uit
Op dag 1 van de Europe Youth Top 10 raakte Anna Peters geblesseerd aan haar kuit na de eerste wedstrijd. Na haar tweede en derde duels, die ze moest opgeven, werd er vanochtend bekeken of de Brabantse vandaag kon starten in het onderdeel meisjes kadetten. Helaas ondervond ze te veel hinder van haar blessure om van start te gaan en dus zat ze vandaag in Noordwijk op de tribune als toeschouwer. In een filmpje gaf ze tekst en uitleg over haar kwetsuur.

Gabrielius Camara
Na zijn geweldige start op dag 1, begon Gabrielius zaterdag de dag met een nederlaag. Mike Hollo, de nummer 7 van Europa, was met 4-2 te sterk voor de speler van Taverzo in de categorie jongens kadetten. Het niveau was wederom hoog in het duel en ‘Gabi’ kon als nummer 32 van Europa goed meekomen met Hollo, maar het was niet genoeg voor een zege. Hierna speelde ‘Gabi’ tegen Simon Belik. De Tsjech is de nummer vier van Europa en dat kon je merken ook. In vier games rekende hij af met Camara, die niet veel kans had tegen zijn opponent. Gabi besloot de dag met een pot tegen Darius Movileanu. Dat was ook bepaald niet de makkelijkste, want de Roemeen is de nummer 2 van Europa. Dat gegeven was af te lezen aan zijn spel, want hij liet Gabi vrij kansloos met 4-0. Zo wist ook hij helaas niet te zorgen voor een stunt.

Bekijk hier alle uitslagen van dag 2.