Emine Ernst

De allerbeste jeugdspelers van Europa spelen van 4 tot en met 6 oktober 2019 de Europe Youth Top-10 in Noordwijk. Als organiserend land krijgt Nederland in elke categorie één gegarandeerde startplaats. Drie van de vier Nederlandse deelnemers zijn bekend.

Emine Ernst (15) doet mee in het meisjes juniorentoernooi. Het talent uit het Gelderse Lochem reisde in 2018 met de damesploeg van Li Jiao al mee naar het WK voor Teams en komt in de eredivisie in Nederland uit voor VTV/Silvery Dragon.

Lode Hulshof

Lode Hulshof (16) vertegenwoordigt ons land in de categorie jongens junioren. De Lichtenvoordenaar maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hij won afgelopen jaar de Jeugdmasters titel en speelt komend seizoen bij Borussia Düsseldorf, de club van herenbondscoach Danny Heister. Coach Michel de Boer over de keuze voor Lode: “Lode heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd en progressie laten zien.”

Gabrielius Camara (13) uit Rotterdam is door jongens kadettencoach Titus Damsma naar voren geschoven. Het toptalent van Beneluxgroup Taverzo, die zich op het EJK 2019 nog plaatste bij de laatste 32, is bovendien de jongste debutant in de Eredivisie heren ooit. Hij was twaalf toen hij uitkwam namens Taverzo tegen Scyedam op 11 maart 2018.

Gabrielius Camara 

Kwalificatietoernooi meisjes kadetten
Meisjes kadettencoach Bettine Vriesekoop pakt het anders aan. Ze wijst geen deelneemster aan, maar laat vier talenten op een onderling toernooi uitmaken wie er mag deelnemen aan het prestigieuze toernooi in Noordwijk. Anna Peters, Fleur Hoogeveen, Anouk van den Boom en Tanya Misconi strijden in september voor één plek. De vierkamp wordt gespeeld op zondag 15 september in de zaal van TTV Tempo Team in Amsterdam. Het toernooi start om 10.30 uur en er wordt gespeeld volgens een best of Seven-systeem. De vierkamp wordt via een livestream op YouTube uitgezonden.

Europe Youth Top 10
De Nederlandse Tafeltennisbond houdt van 4 tot en met 6 oktober 2019, in samenwerking met de gemeente Noordwijk de Europe Youth Top-10 op sportpark Duinwetering. De entree is het hele weekend gratis! Voor dit toernooi komen de beste 10 junioren en cadetten (jongens en meisjes) vanuit heel Europa naar Noordwijk toe, waar dus wordt gespeeld in vier categorieën. Als organiserend land krijgt Nederland per categorie 1 gegarandeerde startplaats. De toernooiopzet is eenvoudig, namelijk een 10-kamp verdeeld over 3 dagen waarbij elke dag 3 wedstrijden worden gespeeld. Alles over het toernooi is hier te lezen.