Het NJK stond oorspronkelijk op de kalender begin mei in Nijmegen, maar kon door Corona niet doorgaan. Het evenement wordt nu gehouden op 15 november in Tilburg. De tafeltennisbond is blij dat voor een belangrijk toernooi als het NJK, een alternatieve datum en locatie is gevonden. Zaterdag 14 november is er een Jeugdranglijsttoernooi. 

Het A-Jeugdranglijsttoernooi wat oorspronkelijk op zondag gepland was, komt daarmee te vervallen. De prioriteit wordt gegeven aan het organiseren van een NJK in 2020. Het Jeugdranglijsttoernooi op zaterdag gaat door, net als het NJK voor D-Welpen. De beste 4 spelers van dit welpentoernooi bij zowel de jongens als meisjes op zaterdag, kunnen deelnemen aan de NJK-A op zondag. Op zondag is een gecombineerd NJK A en B. De NJK A en B worden georganiseerd op basis van de leeftijdsklassen en de licenties van het seizoen 2019-2020.

Coronamaatregelen
Tijdens dit toernooi worden de richtlijnen uit de protocollen van de NTTB (www.nttb.nl/coronadossier) en van sporthal T-Kwadraat te Tilburg aangehouden. Alle informatie in dit document is onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Tijdens het NJK-A en NJK-B wordt geen dubbelspel gespeeld. Het maximum aantal spelers en toeschouwers per dag kan worden verlaagd. En er kunnen andere aanpassingen aan het toernooi worden aangebracht, ook op basis van coronarichtlijnen. Over alle van toepassing zijnde maatregelen worden de deelnemers uiterlijk 6 november geïnformeerd. Indien in een later stadium blijkt dat het toernooi toch geen doorgang kan vinden, wordt het inschrijfgeld terugbetaald. Spelers die zichzelf afmelden hebben geen recht op restitutie.