Het eerste grote internationale event van de drie events die we in deze periode organiseren, zit erop. De Europe Youth Top-10 in Noordwijk is zondag succesvol afgesloten.

Maar de volgende evenementen staan alweer voor de deur: eerst over twee weken onze jaarlijkse Tafeltennis Masters in Leiden, voor onze Nationale (en Internationale) toppers bij senioren en jeugd, een week later gevolgd door de Dutch Open Para, voor internationale paratafeltennissers.

Tafeltennis Masters
Met een historie dit terug gaat tot 1937 is dit een toernooi met grote waarde voor het Nederlandse tafeltennis. De organisatie van de Masters 2019 is net als voorgaande jaren in handen van LTTV Scylla. Scylla is een van de oudste verenigingen van Nederland (opgericht in 1951). De vereniging richt zich zowel op de breedtesport als de topsport. De eerste heren- en damesteams spelen in de Eredivisie. Scylla staat bekend om haar jeugdopleiding en heeft bijvoorbeeld al zeven keer het Nederlands kampioenschap voor teams behaald; de laatste keer in 2013.

In 2019 kent het toernooi een gewijzigde opzet met onder andere meer internationale inbreng. De komende dagen zullen we de deelnemende spelers bekendmaken. Bekijk hier de eventsite.

Dutch Open Para
Op de Dutch Open Para zullen 24 Nederlanders in actie komen, met als bekendste natuurlijk de (kersverse) Europese Kampioenen Kelly van Zon en Jean Paul Montanus. Maar ook de Poolse Natalia Partyka zal deelnemen, meervoudig Paralympisch Kampioene en topspeelster bij het valide tafeltennis. Meer info via de eventsite.

 

Beide events zijn gratis toegankelijk!