Rajko Gommers heeft Ewout Oostwouder van de troon gestoten als Nederlands kampioen in het enkelspel. De Brabander won zondag in Landstede de allerlaatste wedstrijd van het toernooi met 4-2.

Net zoals bij de damesfinale speelden de nummers één en twee van de rankingslijst de finale. Het was dus niet verrassend dat Oostwouder als titelverdediger en Gommers als winnaar van 2017 tegenover elkaar stonden in Landstede in Zwolle. De ingrediënten voor een fraai toetje van dit altijd spectaculaire NK Tafeltennis waren dus absoluut aanwezig, de vraag was alleen wat de twee internationals van het Nederlands team er van zouden bakken in de eindstrijd.

Snel spel
De toeschouwers werden niet teleurgesteld. Beide heren haalden direct een hoog niveau en het publiek applaudisseerde veelvoudig voor het snelle spel van beide internationals van Oranje. Gommers liet zien dat hij zeer graag de NK-titel weer wilde afpakken van zijn kameraad Oostwouder. De Brabander won de eerste game, maar Oostwouder kwam hierna langszij tot 1-1. De lange speler van het Deense Næstved BTK, die zaterdag nog op de rand van uitschakeling balanceerde in de wedstrijd tegen Gabrielius Camara, kon daarna niet doorpakken. De in België spelende Gommers zette de stand na een spannende game op 2-1.

Nieuwe kampioen
Ook in deze finale waren de onderlinge verschillen klein, zo bleek in de vierde game. Bij een stand van 9-9 wist Gommers tweemaal te versnellen in de daaropvolgende punten, waardoor hij de stand op 11-9 en dus 3-1 zette. Oostwouder had zaterdag een 0-3 achterstand tegen Camara omgebogen in een 4-3 zege en dus was de huidige kampioen niet in de war door de 3-1 achterstand. Hij bleef koel, ook bij de stand van 10-10 en 11-11 en kwam terug tot 3-2 in games. Maar Camara is niet zo ervaren als Rajko Gommers en toen de Brabander in de zesde game een 7-1 voorsprong nam, was de finale beslist. Gommers liep uit naar 11-2 en stootte zo Oostwouder van de troon als Nederlands Kampioen.