De landelijke jeugdfinale tafeltennis op zondag 19 mei gaat tussen Swift uit Deventer en REGA uit Nijkerk. De strijd om de landstitel gaat tussen de respectievelijk nummer 2 en 1 uit de kampioensgroep van de voorjaarscompetitie 2019.

REGA
De jongens van REGA hopen op zondag 19 mei in Hilversum geschiedenis te schrijven. Die club won nog nooit het Nederlands kampioenschap van de jeugd. REGA bereikte de finale door in de halve finale af te rekenen met Hotak ’68. Het team uit Nijkerk bestaat uit Thijs Beentjes, Sven van de Pol en David Vrijhoeven. De finale leeft enorm bij de club in Nijkerk. De vereniging gaat met een bus vanuit Nijkerk richting Hilversum op zondag 19 mei.

Van links naar rechts: Thijs Beentjes, Sven van de Pol, Michel van de Kamp (coach), Jibbe van Vliet, David Vrijhoeven, Jos Wynands (coach) en Stef van Duinen.

Swift
REGA neemt het in de finale op tegen Swift uit Deventer. Het is precies 25 jaar geleden dat Swift voor het laatst landskampioen werd van Nederland in clubverband en nu maakt de club uit Deventer dus wederom een goede kans. In de halve finale rekende het team, bestaande uit Colin Ligt, Rick IJsseldijk, Maurice Storteboom en Sven Jeurissen, af met Amsterdam. Het team wordt getraind door Lars van der Zanden en Idse de Jong. De coach is Johan van Felius.

Van links naar rechts± Maurice Storteboom, Sven Jeurissen, Johan van Felius, Rick IJsseldijk en Colin Ligt.
( foto Swift)

De finale wordt ongetwijfeld spannend. In de competitie wist REGA net boven Swift als eerste in de poule te eindigen. In hun onderlinge duel won Swift wel met 10-0 van de opponent uit Nijkerk, dus REGA zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor deze zware nederlaag. De teams kijken enorm uit naar de finale: het gaat sowieso een mooie dag worden in Hilversum. De finale start om 12.00 uur. Om 12.00 uur start ook de eredivisiefinale van de vrouwen en om 15.00 uur start de eredivisiefinale van de mannen.