Laurens Tromer en Shuo Han Men zijn de grote winnaars geworden van de Masters 2018. In Leiden prolongeerde Laurens Tromer zijn titel door Rajko Gommers met 4-3 te verslaan en Shuo Han Men rekende in de eindstrijd af met Kim Vermaas door een 4-2 zege.

Damesfinale
Bij LTTV Scylla, al voor de zevende keer de organisator van de Masters, was men zeer verheugd dat Kim Vermaas als speelster van die club in de finale stond. Vermaas wilde in eigen huis dolgraag voor het eerst de Masters op haar naam schrijven, maar datzelfde gold uiteraard voor de Nederlands kampioene Shuo Han Men. Laatstgenoemde begon zeer sterk aan de finale, want de speelster van Midstars maakte direct indruk met sterk spel, waardoor ze de eerste game won. Gesteund door het thuispubliek knokte Vermaas zich knap terug na een 1-0 en 2-1 achterstand in games, maar in de laatste twee games trok Shuo Han Men het duel definitief naar zich toe: met scores van 11-8 en 12-10 was de 4-2 zege een feit, waardoor de talentvolle Shuo Han Men dus naast het NK Tafeltennis 2018 ook de Masters 2018 wist te winnen.

Shuo Han Men- Kim Vermaas 4-2. Gamestanden: 11-7, 13-15, 11-9, 6-11, 11-8, 12-10.

Herenfinale
De herenfinale was een onderonsje tussen twee internationals van het mannenteam: Rajko Gommers en Laurens Tromer. De twee spelers trainen bij Oranje altijd samen en kennen elkaar door en door. Het werd ook duidelijk dat ze qua niveau niet erg veel van elkaar verschillen, want de twee hielden elkaar in een boeiende finale lang in evenwicht. Na een goed begin van de linkshandige Rajko Gommers nam Laurens Tromer hierna het initiatief in de wedstrijd over. Tromer, die in Leiden zijn titel probeerde te prolongeren, gaf gas en won maar liefst drie games op een rij, waardoor hij een 3-1 voorsprong nam. Gommers gaf zich echter nog niet gewonnen. De belangrijke vijfde game won de Brabander nipt met 11-13 en hierna trok hij zelfs de stand gelijk met een gamewinst van 5-11. In de zevende en beslissende game kwam Tromer zijn mindere fase te boven: hij nam een ruime voorsprong en gaf die niet meer weg, waardoor hij net als in 2017 kroonde tot winnaar van de Masters 2018, in totaal voor de derde keer.

Laurens Tromer- Rajko Gommers 4-3. Gamestanden: 10-12, 11-8, 11-5, 11-9, 11-13, 5-11, 11-8.

Verrassingen
Ze wonnen weliswaar niet, maar toch maakten zondag Kazeem Nasiru en Sanne de Hoop ook veel indruk tijdens de finaledag van de Masters in Leiden. Kazeem Nasiru, de Nigeriaan van Scylla, vermaakte het thuispubliek door voor een stunt te zorgen. In de kwartfinale rekende hij in een echte thriller zeer verrassend af met Ewout Oostwouder. Nasiru, de nummer 6 op de plaatsingslijst, won in de zevende game van Oostwouder, waardoor de Nederlands kampioen uitgeschakeld was. Nasiru moest hierna wel zijn meerdere erkennen in Rajko Gommers, die op zijn beurt dus weer verloor van toernooiwinnaar Laurens Tromer. Ook in het damestoernooi was er al vroeg op de dag een verrassing. De als tweede geplaatste Yana Timina ging onderuit tegen de als 13de geplaatste Sanne de Hoop. Laatstgenoemde won in de kwartfinale met maar liefst 4-0 van Timina en met 4-2 verloor ze helaas voor haar hierna de halve finale van de latere winnaar Shuo Han Men.