Swift uit Deventer heeft zondag de Jeugdfinale gewonnen. In een zeer sfeervolle zaal in Hilversum won het team met 6-3 van REGA uit Nijkerk.

Het was precies 25 jaar geleden dat Swift voor het laatst jeugdkampioen werd van Nederland in clubverband. In een uitpuilende zaal in Hilversum schreef het team uit Deventer geschiedenis door deze prestatie te herhalen. De groep, bestaande uit Maurice Storteboom, Sven Jeurissen, Johan van Felius, Rick IJsseldijk en Colin Ligt, was beter dan REGA, maar het duurde erg lang voordat deze eindstrijd was beslist. De finale duurde urenlang en was spectaculair!

Uitblinkers
Colin Ligt was erg belangrijk voor zijn team: de speler won namelijk alle drie zijn enkelpartijen en sleepte hierdoor maar liefst drie punten uit het vuur voor Swift. Sven Jeurissen had de openingswedstrijd gewonnen voor zijn ploeg. Maurice Storteboom pakte de andere twee punten voor de club uit Deventer. Hij versloeg eerst David Vrijhoeven en pakte hierna het beslissende punt door zijn singlepartij te winnen van Thijs Beentjes. Namens REGA behoorde Sven Pol tot de uitblinkers: hij won allebei zijn singlewedstrijden en met zijn dubbelpartner Thijs Beentjes tekende hij voor het andere punt dat zijn club behaalde in de leuke finale. Bedankt iedereen voor de komst naar Hilversum!