Doorgaans organiseert de Tafeltennisbond ieder jaar de landelijke finale van het basisscholenkampioenschap onder de naam Table Stars the Battle.
Alle kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 die in het betreffende schooljaar op de basisschool zaten, NTTB lid of niet, mogen deelnemen aan de finale.

De afgelopen twee jaar hebben we door de Coronapandemie de The Battle niet kunnen organiseren.
Ook de editie van dit schooljaar (2021-2022) was onzeker omdat we zagen dat verenigingen, scholen en sport(service)bureaus in mindere mate dan normaal hun scholierenkampioenschappen hebben kunnen organiseren.

Deze situatie én tijd die nodig was voor de invulling van de vacature Medewerker Jeugdsport binnen het bondsbureau, heeft ertoe geleid dat de editie die ‘met potlood’ op 21 mei 2022 gepland stond niet haalbaar is.
Het goede nieuws: in 2023 komt de The Battle op de agenda.
Met de gastvereniging TTVN (Nieuwegein) zijn we zoekende naar een geschikte datum. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Globale opzet van landelijke finale
Het toernooi wordt individueel gespeeld, er zijn 8 verschillende categorieën: NTTB leden en niet- NTTB leden onderverdeeld in Jongens 5/6, Jongens 7/8, Meisjes 5/6 en Meisjes 7/8.
De wedstrijden worden op tijd gespeeld, doelstelling is om iedereen zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen op deze dag.
Uitgebreide informatie over The Battle 2023 volgt op https://www.nttb.nl/speel-tafeltennis/jeugd/table-stars-the-battle/.

Contact
Als er vragen zijn over de landelijke finale óf wanneer je vragen hebt over de organisatie van een eigen scholierentoernooi dan kun je contact opnemen met Lars Wildenborg, wildenborg@tafeltennis.nl.