De Nederlandse tafeltennissers hebben het heel goed gedaan op de World Transplant Games 2019. Op de spelen, die plaatsvonden van 18 tot en met 25 augustus, behaalde het tafeltennisteam in totaal drie medailles! De gehele Nederlandse ploeg won in totaal maar liefst 46 plakken.

Pieter Osnabrugge, Elisen Hester en het duo Berdien Lammers-De Vree en Hester Elisen waren de gelukkigen namens Oranje! Osnabrugge werd tweede in de leeftijdscategorie 80 tot 89 jaar. Elisen won een bronzen medaille in de categorie 40 tot en met 49 en de Tilburgse Elisen won samen met Berdien Lammers-De Vree ook nog zilver in de damesdubbel categorie 30-49. Volgens medaillewinnaar Lammers was het een zeer geslaagde week in Newcastle: “In totaal hebben we 46 medailles behaald met 61 sporters, een mooie prestatie. Ikzelf ben ook heel trots met mijn zilveren plak.”

Berdien en Hester (links) vieren hun zilveren medaille

World Transplant Games 2019
De Nederlandse ploeg bestond uit totaal 65 sporters die deelnemen aan diverse takken van sport, zoals: Atletiek, Badminton, Boogschieten, Bowling, Golf, Roadrace, Squash, Tafeltennis, Tennis, Voetbal, Volleybal, Wielrennen en Zwemmen. Ongeveer tweeduizend sporters uit de hele wereld waren aanwezig in het Engelse Newcastle. Alle deelnemers hebben een orgaan gedoneerd gekregen of een stamceltransplantatie ondergaan. Het doel is om wereldwijd aandacht te genereren voor transplantatie en tonen dat ook na een transplantatie en een behandeling het nog altijd mogelijk is om lekker te sporten! Dat hebben onze Nederlandse toppers dus absoluut gedaan!

Foto’s en meer informatie over het evenement is beschikbaar via de website van Sport en Transplantatie.

Eerder schreven we ook al een artikel over het Nederlandse Transplant-team, dat graag nieuwe spelers verwelkomt in de groep. Lees ons eerder geschreven artikel over deze enthousiaste en succesvolle groep!

 

Pieter werd tweede in Engeland