Het jaarlijkse Jeugdranglijstweekend in Assen is afgelopen weekend gespeeld op zaterdag 15 en zondag 16 december. Verspreid over twee dagen zijn er in sporthal de Spreng ongeveer 640 wedstrijden afgewerkt door 230 spelers in 14 verschillende klassen.

Inmiddels worden alle jeugdranglijsttoernooien in Toernooiplanner georganiseerd. Assen ging als laatste over naar dit systeem. De wedstrijdleiding was helemaal nieuw. Charles Hussels en Bob Eldering hebben bij de invoering van Toernooiplanner ondersteuning gehad van Sven Monshouwer. In de zaal was gekozen voor een andere opstelling van de tafels. Er stonden 2 lange rijen met daartussen een breed gangpad. Hierdoor was er meer ruimte achter de tafels. De organisatie kon gebruik maken van een vaste kern van vrijwilligers in de zaal en in de kantine.

Spannende wedstrijden
Op zaterdag waren er 9 poules bij de jongens junioren B. Dit zorgde voor een vol programma, met maar liefst 5 vervolgrondes. Het tijdschema stond redelijk onder druk. Door diverse spannende wedstrijden ontstond in de poules een achterstand, met als gevolg dat de vervolgrondes met een half uur vertraging van start gingen. Door de actieve wedstrijdleiding werd de achterstand bijna ingehaald. Door een lange en spannende halve finale en daarna een mooie finale werd uiteindelijk 32 minuten na de geplande tijd de laatste bal gespeeld.

Volgens schema
Op zondagochtend lag er een laagje sneeuw. Dit gebeurt vaker tijdens het weekendje Assen en dit maakt het altijd spannend of iedereen daadwerkelijk op tijd aanwezig zal zijn. Dit jaar was dat het geval! Om iets voor 10 uur waren alle spelers aanwezig. Het aantal deelnemers op zondag was 92. De wedstrijden verliepen netjes volgens schema. Ook hier waren er spannende wedstrijden in de halve finale en daarna in de finale. De laatste bekers werden iets na half 5 uitgereikt.

Een overzicht van alle winnaars is te bekijken op de speciale uitslagenpagina van www.toernooi.nl.

De volgende spelers behaalden de titel en verdienden een (hogere) licentie:
Van JJB naar JJA: Thijs v.d. Berg (SKF)
Van JKB naar JKA: Thomas Smallenberg (Scylla), Nico Leeuwenburg (Alexandria ‘66) werd 2e en verdiende ook een JKA-licentie
Van JPB naar JPA: Timo Baan (Swift-D)
Van JWD naar JWA: Silas de Jager (Dokkum)
Van MJB naar MJA: Iris de Bie (Hilversum)
Van MKB naar MKA: Elve Haeck (Bit.nl)
Van MWD naar MWA: Sophie Bongers (Hutaf)

Naar JJB: Noah Colmsee (Bijmaat)
Naar JKB: Elliot Tapper (Amsterdam)
Naar JPB: Mats Waersegers (Amsterdam)
Naar MJB: Lina Bekhuis (Bijmaat)
Naar MKB: Anna Rass (Vries)
Naar MPB: Ilse van der Ploeg (Buitenpost)

(foto’s via TTV Assen)