Na evaluatie van de speelwijze zoals die tijdens de twee A-jeugdranglijsttoernooien in Tilburg en Den Haag in het seizoen 2018/2019 zijn toegepast, is door de Tafeltennisbond en de toernooiorganisatie van beide toernooien besloten om de speelwijze voor het seizoen 2019/2020 aan te passen. Het belangrijkste punt dat naar voren kwam uit reacties van deelnemers en begeleiders was het aantal wedstrijden per speler. De voornaamste doelstelling van deze wijziging is dan ook het verhogen daarvan.

Samengevat zal de speelwijze er als volgt uit komen te zien, met schuin gedrukt de wijzigingen ten opzichte van 2018/2019:

Bij 5 t/m 8 deelnemers per klasse wordt er gespeeld in één meerkamp (geen wijzigingen).
• Bij 9 t/m 12 deelnemers in één klasse wordt er gespeeld in twee meerkampen met 4, 5 of 6 deelnemers per meerkamp. De winnaars en nummers 2 van beide meerkampen spelen een kruisfinale en vervolgwedstrijd om de plaatsen 1 t/m 4. De nummers 3 t/m 6 van iedere meerkamp spelen in een aantal vervolgwedstrijden voor plaats 5 t/m 12 tot een eindklassering is bereikt.
• Bij 13 deelnemers of meer in één klasse wordt er bij de junioren (meisjes en jongens) gespeeld in vier of meer meerkampen van 3 of 4 deelnemers per meerkamp. De winnaars en nummers 2 van de meerkampen spelen in een aantal vervolgwedstrijden tot een eindklassering is bereikt. Ook de nummers 3 en 4 van iedere meerkamp spelen in een aantal vervolgwedstrijden tot een eindklassering is bereikt.
Bij 13 deelnemers of meer in één klasse wordt er bij de kadetten, pupillen en welpen (meisjes en jongens) gespeeld in drie of meer meerkampen van 4 of 5 deelnemers per meerkamp. De winnaars en nummers 2 van de meerkampen spelen in een aantal vervolgwedstrijden tot een eindklassering is bereikt. Ook de nummers 3 t/m 5 van iedere meerkamp spelen in een aantal vervolgwedstrijden tot een eindklassering is bereikt.