Fifty+ViTT

Een groeiende groep in onze samenleving is de 50-plusser. Vanaf 2020 is maar liefst 40% van de Nederlandse bevolking ouder dan 50 jaar. We hebben daarnaast te maken met een dubbele vergrijzing. Het aantal 50 plussers neemt toe én mensen worden ouder. Tafeltennis is bij uitstek een sport om jezelf fit te houden: de sport activeert zowel het lichaam als het brein. Daarbij is het één van de meest laagdrempelige sporten om te beoefenen. Op ieder niveau kan er gespeeld worden. Reden genoeg voor een speciaal programma: Fifty+ViTT.

‘Sinds ik mee doe aan Fifty+ViTT is mijn conditie vooruit gegaan en voel ik mij sterker. En dat in combinatie met tafeltennis is heel leuk’.

FIfty+ViTT is ontwikkeld om u kennis te laten maken met tafeltennis en te laten ervaren hoe deze vorm van bewegen de vitaliteit kan bevorderen. Met het 10-wekelijkse programma ervaart u de gezondheidsvoordelen van tafeltennis én de daarbij horende vitaliteitsoefeningen. Per week is beschreven wat de oefeningen zijn en welke mogelijkheden er zijn.

Ook heeft het programma aandacht voor de sociale component. Het opdoen van sociale contacten is bijzonder waardevol toch?

Meer informatie
Wilt uw weten of er een geschikte vereniging in de buurt is? Neem contact op met Marit Martens-Scheers via fiftyvitt@tafeltennis.nl of 06- 29 213 112.

Meer achtergrondinformatie