In het weekend van 6 en 7 januari zijn de regiokampioenschappen Gelre 2024 gespeeld. Zoals al vele jaren gebruikelijk was de locatie de ‘Jan Massinkhal’ in Nijmegen.

 

Jeugd
In de nacht van vrijdag 5 januari is deze hal door de vrijwilligers omgetoverd in een grote tafeltennishal met maar liefst 50 tafels, waarvan 10 met centre court. Een flinke klus om 50 tafels met bijbehorende teltafels, stoelen en telblokken neer te zetten met daarbij ook nog bijna 500 meter aan afzettingen!

Vervolgens gingen op zaterdagmorgen de deuren rond de klok van 08.00 uur open voor het jeugdtoernooi en de eerste spelers kwamen al snel binnen. Voor de editie van 2024 waren er maar liefst 147 spelers ingeschreven, een stijging van ca 18% t.o.v. vorig jaar. Rond 09.00 uur startte het toernooi, of eigenlijk 3 toernooien. Want de regiokampioenschappen Gelre bestaan bij de jeugd uit de eigen leeftijdsklasse (ingedeeld op leeftijd), een open klasse (ingedeeld op basis van sterkte/ELO) en een dubbelklasse. Aan het eind van de dag vond de prijsuitreiking plaats waarbij Joshua Jonkman van ttv Ede zich mocht kronen tot Gelders kampioen 2024 door winst in de Open Klasse 1. Naast die titel won Joshua ook nog de O23AB-klasse en het dubbel in de O23 klasse samen met Manuel van Leeuwen. De volledige uitslag van het toernooi voor alle klassen is te vinden via deze link: Toernooipagina jeugd.

 

Winnaar Pieter van den Berg

Senioren
Ook op zondag gingen de deuren weer rond de klok van 08.00 uur open voor het toernooi bij de senioren. Waar bij de jeugd een mooie stijging te zien was in het aantal deelnemers was deze stijging bij de senioren nog iets groter, namelijk 21%. Er waren in totaal 247 spelers ingeschreven voor deze editie. Op zondag werd er gestreden in de eigen klasse (ABC, D, E, F, G en H) en daarnaast ook nog in een dubbelklasse. Rond de klok van 18.45 kon de prijsuitreiking plaatsvinden. Pieter van den Berg van ttv SKF mocht zich kronen tot Gelders Kampioen 2024 door winst in de heren ABC/Dames A klasse. De dubbeltitel ging naar de gebroeders Sanders (Aaron en Daan) van ttv Hercules. De volledige uitslag van het toernooi voor alle klassen is te vinden via deze link: Toernooipagina senioren.

 

Organisatie
Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagde editie van het toernooi. Uiteraard gaat onze dank uit naar alle vrijwilligers die ons hebben geholpen op vrijdag, zaterdag en zondag om het toernooi goed te laten verlopen. Zonder deze vrijwilligers is het organiseren van een dergelijk toernooi niet mogelijk. Wij hopen dat alle spelers en vrijwilligers hebben genoten van twee dagen tafeltennis en we zien graag iedereen weer terug in het weekend van 4 en 5 januari 2025 voor de volgende editie.

Namens de organisatie: Michel Ebben, Pieter van der Hammen, Jacques Teunissen en René Derkse.