Wat was het weer een fantastische kampweek! In dit verslag blikken we terug op deze editie van het NTTB Tafeltenniskamp. Een extra bijzondere editie want het kamp werd alweer voor de 10e keer georganiseerd! Ook dit jaar zat het kamp weer rammetje vol met 64 deelnemers.

Dag 1
Op maandag 31 juli was het dan zover, de tiende editie van het kamp stond op het punt van beginnen. Al vroeg in de ochtend kwamen de deelnemers uit heel Nederland aan op het mooie kampterrein van JOC Ysselsteyn. Iedere deelnemer moest zich bij aankomst melden voor een kampshirt en de locatie van hun slaapplek voor de komende week. Om 10:00 uur waren alle 64 deelnemers aanwezig en was het tijd voor het welkomstwoord van terugkerend kampleider Sven Groot. Na de editie van vorig jaar te hebben gemist konden we in zijn woorden de honger naar een nieuw waanzinnig kamp horen. Er werden direct verwachtingen uitgesproken en duidelijke afspraken gemaakt. Ook werd het kampkader voorgesteld, veel bekende gezichten (Dave Wolbertus, Rick Pouwels, Dicky de Jong, Amber van de Velde, Koen Molewijk, Steven Pouw, Marco van der Wal en Eric Olieman) maar ook wat nieuwe gezichten die nu als leiding fungeerden zoals Esmee van Marwijk, Jeroen Barendse en Mark Hankel. Het enthousiasme was te merken onder begeleiding en deelnemers maar iedereen werd zichtbaar geëmotioneerd toen Sven vroeg om stil te staan bij een kampleider die ons is ontgaan afgelopen jaar. De minuut stilte voor kampheld Maarten Peters was indrukwekkend en liet zien wat voor indruk hij heeft achtergelaten op iedereen die iets met dit kamp te maken heeft gehad.

Na het openingswoord en de lunch kon het kamp echt beginnen dus met de bus naar Red stars voor de eerste tafeltennistrainingen en de sport & spel activiteiten buiten. In de tafeltennishal van Red Stars werd er al gelijk hard getraind. De spelers hadden er zin in en de gretigheid was duidelijk te zien. Voor sommigen was het even inkomen na een zomerbreak van tafeltennis maar aan het einde van de training zat iedereen er toch prima in! Eenmaal terug bij Ysselsteyn werd er genoten van het lekkere eten van onze top cateraar. Het weer verslechterde helaas waardoor de jaarlijkse achtkamp voornamelijk binnengehouden moest worden. Toch ging iedereen dit met veel enthousiasme en een lach tegemoet en toonde de begeleiders hun flexibiliteit in de organisatie.

 

 

Dag 2
De energie voor deze tweede dag spatte er vanaf. De meerderheid was al wakker voordat de wekdienst bij hen was aangekomen op de slaapplek. Na een gezamenlijk ontbijt maakte iedereen zich klaar voor een dag bij Red Stars. Er werd weer hard getraind bij en het enthousiasme voor onze prachtige sport was zichtbaar in de mooie tafeltennishal. Zoals altijd werd er tegelijkertijd ook buiten gesport door de andere helft van de deelnemers. Hier werd kennis gemaakt met de sport Spike-ball en dit was een groot succes! De hele week werd er nog gesproken over dit moeilijke, maar toch toegankelijke spel. Na een, door onze cateraar, goed verzorgde middaglunch was in de middag tijd voor één van de favoriete onderdelen van het kamp. De eerste meerballentraining! Even je eigen persoonlijke tafeltennismoment met een van de trainers. Staan je voeten wel goed? Eindig jij je slag op tijd? Of ben je misschien soms te snel bij de bal? Deze vorm van training is voor deelnemers en begeleiders een van de hoogtepunten van het kamp. Je merkt echt dat kinderen grote stappen maken en nieuwe dingen leren. Bij Ysselsteyn werd er weer heerlijk avondeten voor ons klaargemaakt. Dit was ook wel nodig want het zou een lange avond worden. Het was namelijk tijd voor de dropping, een spannend moment voor velen! Om 20:30 uur werd de eerste groep weggebracht en rond 1:00 uur was de laatste groep weer terug. Kampleider Jeroen had een strategie voor t-splitsingen: ‘’Ik tel af en bij 0 wijzen jullie allemaal 1 kant op, de kant met de meeste stemmen wint.’’ Na borden te zijn tegengekomen van het nabije dorp besloot Jeroen zijn strategie aan te passen en wat hints te geven voor de juiste richting. Uiteindelijk heeft iedereen zijn weg teruggevonden naar de slaapvertrekken. Het kampvuur stond bij aankomst aan zodat er nog marshmallows gegeten konden worden.

       

 

Dag 3
Het was in de ochtend duidelijk dat meerdere deelnemers laten waren gaan slapen. Bij het wakker worden en het ontbijt waren er vooral vermoeide gezichten ‘’aanwezig’’. Het programma in de ochtend moest wat aangepast worden door wederom wat minder weer. Alleen de bootcamp buiten ging door. Ondanks de regen werd er veel doorzettingsvermogen getoond. Woensdagmiddag is altijd zwemmiddag, dit jaar een extra mooi zwembad dankzij de verworven donaties bij het afscheid van Maarten Peeters. Alle kinderen (en begeleiders) hebben lekker kunnen genieten in het mooie zwembad van Center Parcs ‘Het Meerdal’. Vijf uur lang zwemmen in een subtropisch zwemparadijs; de één zocht ontspanning in het bubbelbad en de ander maakte rondje na rondje in de wildwaterbaan. Bij terugkomst op de kamplocatie stond de frietkar al te wachten. Onbeperkt friet en snacks voor iedereen! De één ging er wat verstandiger mee om dan de ander; niet heel gek dat je misselijk wordt na 13 kroketten… In de avond: spelletjes! Vooral het Weerwolven was weer enorm in trek.

     

 

 

Dag 4
De zin in deze dag was duidelijk zichtbaar, het was namelijk de dag van de tafeltennisclinic! Eerst in de ochtend nog trainen en de welbekende meerbaltraining voor deelnemers die dit nog niet hadden gehad. Bij de lunch merkte je dat men zich hardop afvroeg: wie zou er dit jaar langskomen? Het bleek niemand minder dan bondscoach Marcel Kraa te zijn! Met een training die niet veel voorkomt in tafeltennis Nederland, het dubbelspel. Er was veel enthousiasme over de tactieken die ze hebben geleerd. Het zweeds-renspel was zoals ieder jaar ook weer aan de beurt.
Ook een favoriet niet-tafeltennisonderdeel van het kamp.

 

In de avond stond er iets speciaals op het programma. Zoals eerder genoemd was dit kamp een jubileumeditie en daar hoort natuurlijk iets extra bijzonders bij: een trampoline park! Het was een heerlijke chaos vol salto’s en backflips. De deelnemers die hier niet zo om stonden te ‘springen’ konden een hele mooie ‘glow in the dark’ midgetgolfbaan spelen in hetzelfde gebouw. Uiteindelijk ging iedereen na deze lange en volle dag zeer tevreden naar bed.

 

 

 

Dag 5
De dag waarop dromen uit kunnen komen! Welke speler slaat zichzelf de NTTB kamp geschiedenisboeken in? Het is namelijk matchday! Eerst in de ochtend nog even alles finetunen bij de laatste trainingen die gericht waren op wedstrijdtactiek. De spanning in de zaal was voelbaar… Er werd afgetrapt met het ‘Open toernooi’. Deelnemers en begeleiders die aan de hand van loting tegen elkaar uitkwamen. De finale hiervan werd overtuigend gewonnen door Martijn van Ham, een unieke gebeurtenis want hij was de eerste deelnemer die het knock-out toernooi won en dus een terechte winnaar na verschillende begeleiders te hebben verslagen. Tijd voor rust was er niet want we gingen door met het eindtoernooi (tegen de vrienden en vriendinnen uit je trainingsgroep). Een week lang samen trainen en dat komt dan allemaal samen in dit ene toernooi. Na veel zweet, teleurstelling en blijdschap hadden we vier winnaars: Martijn, Seppe, Benjamin en Gjalt wonnen het toernooi in hun eigen categorie! Voor sommigen de normaalste zaak van de wereld voor anderen een emotioneel moment. In de avond was het tijd voor de ‘bonte avond’. Een hele week aan voorbereiding zorgde voor een legendarische schouwspel. Zelden was het niveau zo hoog, er werd enorm gelachen en soms vol verwondering gekeken hoe creatief dit werd aangepakt. Aansluitend werd er gedanst op de muziek en deed iedereen vrolijk mee, van meezingers, après-skiënd de polonaise lopend of  hakken op een snelle beat.

Na alle regen deze week hadden we blijkbaar nog niet genoeg water gezien en gevoeld. In de nacht ontstond een heus watergevecht waarbij werkelijk niemand droog bleef. Wat begon met waterballonnen eindigde in emmers… Het zou dan ook nog lang onrustig blijven, maar dat hoort bij zo’n laatste nacht op kamp.

 

Dag 6
De laatste ochtend was aangebroken en iedereen kon wat langer blijven liggen, echter vanwege een (hele) korte nacht draaide de wekdienst overuren voor sommigen. Na het ontbijt was het ieders verantwoordelijkheid om zijn eigen spullen op te ruimen én zijn kamer/huisje schoon te maken. Voor de één een grotere klus dan de ander (heel fijn die confetti…) maar uiteindelijk kwam dit zoals altijd weer helemaal goed. Het kamp werd afgesloten met het uitdelen van de welverdiende prijzen en een mooi afscheidswoord. En uiteraard hopen we iedereen in 2024 weer terug te zien.

NTTB Tafeltenniskamp 2024 – 29 juli t/m 3 augustus, omcirkel deze data alvast in jullie agenda!