Afgelopen maandag is alweer de negende editie van het NTTB Tafeltenniskamp van start gegaan. De spelers konden zich vanaf november al inschrijven en na minder dan twee maanden was het kamp al helemaal volgeboekt. Na vele maanden wachten kon het nu dan eindelijk beginnen! Maar liefst 63 jeugdspelers uit heel Nederland zijn naar het Limburgse Ysselsteyn gekomen voor een week vol tafeltennis en andere leuke activiteiten.

Bij aankomst werden de kamers opgezocht en de spelers die al eerder hebben deelgenomen zochten al snel hun bekende kampvrienden op. Nadat er een duidelijke uitleg was hoe de week er uit zou gaan zien, verplaatsten de spelers en 11 begeleiders zich met de bus naar tafeltennisvereniging Red Stars. Na een heerlijke lunch werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft ging naar buiten voor een sport en spel activiteit (thema kennismaking), de rest bleef binnen en kreeg de eerste tafeltennistraining. Nadat de groepen gewisseld werden werd het sportieve deel van de dag gezamenlijk afgesloten met leuke wedstrijdvormen.

Na een heerlijke maaltijd kon het avondspel beginnen. Lekker fanatiek werden er verschillende spellen gespeeld tijdens de achtkamp. Rennen, nat worden, teamwork…. Alles kwam aan bod! En na een dag met veel nieuwe ervaringen konden de deelnemers richting de blokhutten voor de welverdiende nachtrust.

Vandaag was alweer de tweede dag. Deze warme dag zorgde niet voor minder inzet in de tafeltenniszaal. Tijdens de twee trainingen op de dinsdag werd er hard gewerkt aan het voetenwerk en werden de eerste spelers flink aan het werk gezet tijdens de meerbaltraining. Buiten werd er nog wat gewerkt aan de balvaardigheid en coördinatie tijdens leuke sport en spel activiteiten.

Vanavond gaan we voor het eerst de bossen in voor een potje levend stratego. Woensdag starten we in de ochtend met wat circuitvormen waarin we lekker aan de conditie en kracht gaan werken, ’s middags gaan we los in het zwembad! Kortom, nog genoeg leuks te doen!