Lidmaatschap

Met het lidmaatschap van een tafeltennisvereniging ben je ook lid van de NTTB, samen met zo’n 26.500 andere tafeltennisliefhebbers. Behalve dat je kunt spelen bij je club, staan ook alle producten en diensten van de bond tot je beschikking.

De Tafeltennisbond (de NTTB) is opgericht in 1935, organiseert de tafeltennissport in Nederland en behartigt de belangen van de tafeltennisser. Op deze website vind je veel informatie over de sport. Op nttb.nl kan je zien hoe de bond werkt en wat de bond voor jou kan betekenen. Hieronder een samenvatting.

Historie
De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) is opgericht in 1935. Sinds 1988 is de sport Olympisch. Bekende namen zijn Bettine Vriesekoop, Mirjam Kloppenburg, Li Jiao, Danny Heister en Trinko Keen. Bettine en Mirjam zijn nog steeds verbonden aan onze sport. Bettine is ambassadeur van het Nederlandse Tafeltennis en Mirjam is werkzaam op het Bondsbureau.

Organisatie
De NTTB is een koepelorganisatie. Alle tafeltennisverenigingen zijn aangesloten bij de NTTB. Elk lid van een vereniging is ook lid van de NTTB. De bond kent een gekozen Bondsbestuur, dat wordt gekozen door de Bondsraad. Bondsraadsleden worden gekozen door de 24 kieskringen (ook jouw club is aangesloten bij een kieskring). Elk lid kan invloed uitoefenen op het beleid: door je kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie of commissie, of door contact op te nemen met een bestuurslid of medewerker van de bond.
Op het Bondsbureau in Nieuwegein werken de medewerkers onder verantwoordelijkheid van het Bondsbestuur aan de uitvoering van het beleid. Alle medewerkers zijn rechtstreeks bereikbaar via e-mail en telefoon, de Bondsbestuursleden per e-mail. Meer informatie over de organisatie vind je op www.nttb.nl ‘Over NTTB’, bijvoorbeeld over de reglementen en statuten.

Topsport
De Nederlandse dames behoren bij de Europese top en maken deel uit van TeamNL. Op het EK van 2017 werd brons gehaald. Li Jie (winst in 2017) en Britt Eerland (2e in 2020) presteerden goed op de Europese Top 16. Kelly van Zon is meervoudig Paralympisch en Wereldkampioene. Volg de Nederlandse topsporters op de speciale TeamNL pagina.

Wedstrijdsport
Als je tafeltennist, wil je waarschijnlijk ook wedstrijden spelen. We organiseren competities op landelijk en regionaal niveau en er zijn toernooien op allerlei verschillende niveau’s. Bij je club kun je meer informatie inwinnen over wedstrijdsport. Op de Events-pagina vind je de (landelijke) kalender met toernooien. Het NK tafeltennis is één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar en leuk om te bezoeken en te zien hoe de beste spelers van Nederland het doen.

Trainer, Scheidsrechter, Toernooileider
Geen sport zonder trainers, geen wedstrijden zonder toernooileiders en scheidsrechters. Bij de meeste wedstrijden is geen scheidrechter aanwezig en telt één van je medespelers of tegenstanders. Het is dan natuurlijk wel handig om de spelregels te kennen. Daarvoor kun je je Spelregelbewijs halen, als bewijs van jouw kennis.
Maar misschien wil je wel verder en trainer, scheidsrechter of toernooileider worden. Kijk naar ons opleidingsaanbod om jezelf verder te ontwikkelen.

Sportparticipatie
Tafeltennis is voor iedereen. Jong en oud, met of zonder een beperking, in georganiseerd verband op de vereniging of ongeorganiseerd op de talloze plekken in het land (bedrijven, scholen, camping, openbare ruimte). Voor al deze doelgroepen ontwikkelen we aanbod, producten en lesprogramma’s. Interesse? Neem contact op met de afdeling Sportparticipatie of bespreek het binnen je eigen vereniging.

Para-Tafeltennis
Para-Tafeltennis is tafeltennis voor mensen met een beperking, ook wel bekend als Aangepast Sporten. De beperking kan lichamelijk en/of verstandelijk zijn. We hebben veel expertise op het gebied van Para-Tafeltennis. We richten ons op mensen met een beperking, hun eventuele begeleiders en op iedereen die hierover graag meer wil weten. Onze sport is laagdrempelig. Vaak kunnen sporters met een beperking gewoon meedoen met het reguliere aanbod van tafeltennisverenigingen in het hele land. Op een groeiend aantal plekken is specifiek Para-Tafeltennis aanbod. Schuiftafeltennis is een optie in geval van zwaardere beperkingen, en voor degenen met een verstandelijke beperking is er tenslotte G-tafeltennis. Kijk op de webpagina over paratafeltennis.

Websites
We hebben al een aantal keren naar websites verwezen. De twee belangrijkste zijn:
www.tafeltennis.nl voor alle spelers
www.nttb.nl voor info over de bond, opleidingen en informatie voor club(s)(-bestuurders en -kader)

Daarnaast hebben we nog een aantal andere websites:
www.tafeltennismarkt.nl voor vraag en aanbod rondom tafeltennis
www.nttb-ranglijsten.nl met alle ranglijsten

Apps
We hebben twee verschillende apps:

1. NTTB App: je digitale ledenpas en wedstrijdformulier, maar ook oefeningen, nieuws en de kalender. Als lid heb je deze App natuurlijk op je telefoon staan.
2. PingPongbaas: dé App om onderlinge scores bij te houden, tafels binnen en buiten clubverband te vinden en de mogelijkheid om deze te reserveren, voor leden en voor niet-leden.

Social media
Meld je aan voor de maandelijke nieuwsbrief en volg ons ook op:
Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Linkedin