Hij won de Tafeltennis Masters in zowel 2015, 2017 als 2018, maar toch beschouwt Laurens Tromer zichzelf niet als de absolute favoriet voor de editie van dit jaar in Leiden. De 24-jarige Schiedammer ziet de buitenlandse spelers als de grootste kanshebbers voor de eindzege.

Laurens Tromer is afgelopen zomer definitief teruggekeerd naar Nederland. Hij is woonachtig in Arnhem, waar hij zijn studie bedrijfseconomie combineert met trainingen op Papendal. Na avonturen in Duitsland, Denemarken en Frankrijk speelt de rechtshandige aanvaller sinds dit seizoen zijn duels voor Taverzo. Hij vormt in Zoetermeer een ijzersterk team met Yannick Vostes, Gabrielius Camara en Jochem de Hoop, waarmee hij een leegte in zijn prijzenkast hoopt op te vullen. “Ik ben nog nooit kampioen geworden in de Nederlandse eredivisie, die doelstelling wil ik dit seizoen heel graag behalen. Het NK en de Masters heb ik al wel meerdere keren op mijn naam geschreven.”

Toernooi in eigen land
De Schiedammer won de Tafeltennis Masters voor het eerst in het jaar 2015 en de afgelopen twee jaargangen was Tromer ook de baas in Leiden. De huidige kampioen kijkt uit naar het toernooi. Door zijn studie speelt de international van Oranje nauwelijks internationale toernooien en daarom vindt hij het fijn dat er in Leiden jaarlijks een gaaf toernooi wordt gespeeld in de vorm van Tafeltennis Masters. “Een toernooi in eigen land is altijd leuk, zeker als het zo’n sterk bezet toernooi is als de Masters. Ik heb in de finale tot nu toe Michel de Boer, Ewout Oostwouder en Rajko Gommers verslagen, maar dit jaar wordt het überhaupt al heel moeilijk om de eindstrijd te halen”, denkt hij.

Hevige concurrentie
De Amerikanen Nicholas Tio en Nikhil Kumar zijn present in Leiden en de Belgische topper Cedric Nuytink is ook aanwezig bij Scylla. De concurrentie is dus hevig voor de kampioen. Vooral van Nuytink, momenteel de nummer 42 van de wereldranglijst, is Tromer onder de indruk. “Ik heb een keer in de Champions League van hem verloren met 3-2, dat was een leuk duel. De laatste tijd boekt hij hele mooie resultaten, in mijn ogen is hij de favoriet, maar ook de andere buitenlandse jongens zijn grote kanshebbers op de eindzege. Dat neemt niet weg dat ik mijn uiterste best ga doen om weer kampioen te worden. Drie keer op een rij de Tafeltennis Masters winnen zou gaaf zijn.”

Lees alles over de Tafeltennis Masters 2019.

Bekijk hieronder de finale van de Tafeltennis Masters 2018 tussen Laurens Tromer en Rajko Gommers.