Voor de derde keer op een rij heeft Laurens Tromer de Tafeltennis Masters gewonnen. In de finale in Leiden versloeg hij de Duitser Cedric Meissner met 4-2. De international heeft nu vier keer in totaal het toernooi gewonnen.

Laurens Tromer won de Masters in 2017 en 2018. Ook dit jaar bracht het toernooi in Leiden weer het beste naar boven in de speler van Taverzo. Met veel moeite had hij Nicholas Tio in de kwartfinale verslagen en in de halve eindstrijd imponeerde hij door Cedric Nuytinck naar huis te sturen. Hij versloeg de Belgische nummer 40 van de wereld zeer knap en enigszins verrassend met 4-2. In de finale moest Tromer wéér met een Cedric afrekenen. Dit was Cedric Meissner, de jonge Duitser die achtereenvolgend Martin Khatchanov en finalist van vorig jaar Rajko Gommers uit het toernooi knikkerde. De linkshandige international speelde een sterk toernooi en plaatste zich terecht voor de eindstrijd.

De eerste game ging met 11-6 naar Tromer. Daarin had Tromer zijn goede spel van zijn eerdere twee duels voortgezet. Met harde en geplaatste klappen met zowel zijn forehand als backhand maakte hij flink tempo en daar had zijn tegenstander geen goed antwoord op. In de tweede game zagen we hetzelfde patroon. De international van Oranje startte wederom sterk en hij pakte veel punten door zijn gevarieerde spel. Dit leverde wederom gamewinst op: 11-8.

In de derde game liet ook Meissner zijn klasse zien. De jonge Duitser pakte snel een voorsprong, ineens lukte veel bij de linkshandige speler. Tromer was zoekende na de reeks van punten die hij om zijn oren kreeg en de game ging met 11-6 verdiend naar Meissner. De spanning was terug in de leuke finale.  Meissner serveerde steeds beter en ook in de altijd belangrijke vierde game voerde hij de boventoon, die hij mede door uitstekend, gevarieerd serveren won met 11-8.

Het Nederlands-Duitse onderonsje was vermakelijk en beide spelers hielden elkaar in evenwicht in het begin van de vijfde game. Bij een stand van 6-6 liep Tromer toch ineens eenvoudig uit naar 11-6 winst en hierdoor was hij ineens heel dichtbij zijn vierde Masters titel. Na twee verloren games kende hij dus een goede fase, waarna hij het karwei in de zesde game kon afmaken. Dat deed hij vakkundig. Hij miste één matchpoint op 10-7, maar met een fraaie smash besliste hij hierna de wedstrijd: 11-8. Zo won hij dus zijn vierde Masters titel, de derde op een rij in Leiden.