In Wageningen zijn vandaag (zaterdag 27 augustus) de Jeugdmasters gespeeld.

Bij de jongens had na twee ronden iedereen een keer gewonnen en een keer verloren. Een spannende strijd voor de titel lag in het verschiet. Na vier ronden ontstond een splitsing in het veld en waren er drie spelers die drie keer hadden gewonnen: Mads Oomen, Djen Bakx en Teun Salentijn. De laatste twee speelden hun laatste wedstrijd tegen elkaar en konden zo uitmaken wie de boventoon voerde.

Mads Oomen wist zijn laatste wedstrijd tegen Kaj Ronde in drie games te winnen, waarna het wachten was op de uitslag van de onderlinge strijd tussen Djen en Teun. Die laatste won, waardoor de uitslag was:

1. Mads Oomen
2. Teun Salentijn
3. Djen Bakx

Vanwege een afmelding bij de senioren masters konden de drie instromen in het kwalificatietoernooi in de middag.

Mads Oomen

 

Bij de meisjes was Jitte de Klerk de enige die na vier ronden nog ongeslagen was. Zij speelde de laatste wedstrijd tegen de nummer twee van dat moment: Lynn Schijven. Een echte finale. Jitte was in drie games te sterk voor Lynn en mocht zich dus Jeugdmaster 2022 bij de meisjes noemen. Lynn werd tweede en Nienke Wijnhout derde. Ook hier was een afmelding bij de senioren, waardoor alle drie door naar het senioren toernooi konden, later in de middag.

1. Jitte de Klerk
2. Lynn Schijven
3. Nienke Wijnhout

Jitte de Klerk