Na de voorronden op zaterdag 27 augustus werden de wedstrijden vanaf de 1/8 finales verder gespeeld op zondag 28 augustus in het mooie sportcomplex ‘Het Binnenveld’ te Wageningen.

Tanja Helle na het winnende punt

Dames
Tot aan de kwartfinale waren er geen verrassingen. Alleen de wedstrijd tussen Chana van der Venne en Dobrila Jorguseska werd pas beslist in de 7e game, die met 11-6 naar Dobrila ging. In de kwartfinale had Nederlands kampioen Shuohan Men het moeilijk tegen Emine Ernst, die een 3-1 voorsprong nam in games. Uiteindelijk trok Shuohan aan het langste eind door drie games op rij te winnen met 11-9, 14-12 en 11-5. Vervolgens behaalde Shuohan de finale door een 4-0 overwinning op Tali Cohen. De andere halve finale ging tussen Sanne de Hoop en Tanja Helle, beiden uitkomend voor VTV in de dames eredivisie. Daarin was Tanja haar teamgenote met 4-1 de baas.

De grootste verrassing van het damestoernooi kwam in de finale. Daar wist de als 4e geplaatste Tanja Helle drievoudig Nederlands kampioen en Master winnares (2018/2019) Shuohan Men met 11-8, 11-9, 11-2, 9-11 en 11-8 te verslaan. Op drie Nederlandse titels in het dames dubbelspel na, is dit haar grootste individuele overwinning ooit.

V.l.n.r.: Shuohan Men, Tanja Helle, Sanne de Hoop en Tali Cohen


Heren
In de voorronden bij de heren wist Roel Bogie, na een aantal jaren van afwezigheid, zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen ten koste van Tim Gras. In de kwartfinale zorgde Mark Smith van Ping Pong Alkmaar voor een verrassing door de nummer 4 geplaatste Barry Berben met 4-2 te verslaan. Ook de als 2e geplaatste Kas van Oost ging er in de kwartfinale uit. Hij verloor met 4-3 van Gabrielius Camara. Titelverdediger en viervoudig winnaar Laurens Tromer gunde Mark Smith in de halve finale één game voordat hij zich naar de finale sloeg. De andere halve finale ging tussen de jeugdspelers Milo de Boer en Gabrielius Camara. Daar was het laatstgenoemde die met 12-10, 11-9, 11-6, 9-11, 9-11 en 11-9 won.

V.l.n.r.: Gabrielius Camara, Laurens Tromer en Milo de Boer

In de finale van de heren was er ook bijna een verrassing. De 16-jarige Gabrielius Camara leek op weg naar een stunt door 2-1 en 3-2 in games voor te komen. Echter in de 6e en 7e game was het Laurens Tromer die zijn kwaliteiten liet zien en zijn 5e Masters titel veroverde.

De wedstrijden die via livestream zijn uitgezonden kunnen teruggekeken worden op ons YouTube kanaal.
Alle uitslagen van de Masters en Jeugdmasters staan op Toernooi.nl.