Voorwoord

Het digitale NK Magazine ‘ligt’ voor u op uw mobiele telefoon, tablet of computer. Om vooraf de verhalen te lezen, te raadplegen en te lezen tijdens het NK, of achteraf nog eens terug te lezen.

De digitale vorm zorgt ervoor dat we altijd up to date zijn. Bovendien kunnen we links maken naar de hoogtepunten van vorig jaar, om de finales nog eens terug te kijken, of naar de actuele indelingen en uitslagen. Tenslotte besparen we veel papier door het magazine niet in gedrukte vorm aan te bieden.

Zoals altijd leest u hier de vertrouwde artikelen met interviews met de titelverdedigers en uitdagers, naast informatie over de side-events, historie etc. Wij wensen u veel leesplezier!


 

In dit nummer interviews met onder anderen:

Ewout Oostwouder

‘Koester mooie herinneringen aan NK’
Lees Meer…>>>

Shuohan Men

‘Niet teveel nadenken, gewoon spelen’
Lees Meer…>>>

Laurens Tromer

‘Ik kom graag voor NK naar Zwolle’
Lees Meer…>>>

Kim Vermaas

‘Hopen op een mooie start in 2019’
Lees Meer…>>>

Programma 

Van zaterdagmorgen tot en met zondagmiddag kunt u genieten van toptafeltennis in Theater van de Sport. Op zaterdag starten de wedstrijden om 10.00 uur en direct die dag staat er ook al een finale op het programma! Om 16.00 uur staat dan namelijk de finale van de Mixed dubbel gepland. Zondag is onze finaledag, dan werken we langzaam toe naar de mooiste duels van het NK. Vanaf 10.00 uur beginnen de kwartfinales in het enkelspel en vanaf 14.00 uur barst het finalegeweld los! Dan worden dan de dubbelfinales gespeeld en om 15.00 en 16.00 uur sluiten we het toernooi af met de finales in het respectievelijk dames- en herenenkelspel. Bekijk het volledige programma. In diezelfde link is ook direct te vinden waar en wanneer onze side-events plaatsvinden, zoals het verenigingscongres.

Historie NK Tafeltennis

Wie dit jaar een NK titel wint, schrijft geschiedenis. Naast een fraaie medaille krijgt zijn of haar naam een fraaie plek in de hele lange lijst met oud-toernooiwinnaars. Bekijk onze figuurlijke ‘wall of fame’ met daarop een overzicht van alle Nederlandse kampioenen in de historie van  het NK tafeltennis, dat al gespeeld wordt sinds het jaar 1935! 

Terug naar boven

 

 

 

Ewout Oostwouder: ‘Ik hoop op de mondiale top 100’

Als kind was Ewout Oostwouder (25) een fanatiek beoefenaar van verschillende sporten, maar uiteindelijk besloot hij zich te specialiseren in tafeltennis. Dat deze keuze van de Noord-Hollander goed uitpakte, is een understatement. In het enkelspel won hij in 2014, 2015 en 2018 de titel, en pakte hij in 2017 de dubbeltitel samen met Laurens Tromer. Op het NK speelt de international voor zijn vierde NK-titel.

Het NK is volgens Oostwouder altijd een erg mooi toernooi om te spelen. “Ik woon en train al bijna drie jaar in Denemarken en ben daardoor niet zo vaak in Nederland. Het is daarom extra leuk om dit goed georganiseerde toernooi in Nederland te spelen. Ik heb al vaker meegedaan aan het NK en koester ook hele mooie herinneringen aan het toernooi”, aldus Oostwouder.

Tweemaal per dag
Mensen hebben vaak geen idee hoe het leven van Oostwouder eruit ziet in Denemarken. Tussen twee trainingen door vertelt de huidige Nederlands Kampioen over zijn topsport schema in het Scandinavische land. “Ik train bijna altijd tweemaal per dag in ons speciale topsportcentrum. Vaak is dat van 09.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur, maar die tijden kunnen variëren. Dit komt omdat ik competitie speel in het weekend bij mijn club Næstved BTK. Ook ben ik vaak op pad voor internationale toernooien. Soms krijgen mijn trainers het op hun heupen en beslissen ze dat we ’s ochtends om 06.00 uur moeten starten. Dat is soms zwaar, maar het hoort bij de keuze om hier te zijn.”

Top 100
Oostwouder heeft het namelijk erg naar zijn zin in Denemarken. Hij merkt dat zijn vele trainingsuren zich uitbetalen in prestaties. “Ik ben tevreden over mijn vorm en de afgelopen resultaten. Door het hoge niveau van de andere tafeltennissers in het topsportcentrum ontwikkel ik mezelf als speler. Op de wereldranglijst sta ik nu 149ste en ik hoop dat het lukt om de top 100 binnen te komen. Ik denk dat dit mogelijk is. Als tafeltennisser kun je lang mee en vaak ben je als speler zo tussen je 25e en 30e op het beste moment in je carrière. Ik doe er alles aan om het maximale uit mijn carrière te halen. Wellicht dat ik daarna iets ga doen met mijn afgeronde hbo-studie commerciële economie.”

Vijf sporten
De Nederlands kampioen was vroeger al een fanatiek sporter. Hij deed aan voetbal, tennis, tafeltennis, schaatsen en zwemmen. Uiteindelijk viel de keuze op tafeltennis, toen hij werd ‘gescout’ voor de regionale afdelingstraining. Gezien zijn huidige lengte van 1,97 meter had Oostwouder ook best basketballer kunnen worden. In het tafeltennis heeft hij geen profijt van zijn lengte. Sterker nog: de speler van Næstved ziet het feit dat hij lang is, zelfs als een klein nadeel. “Aziaten zijn vaak kleiner en hebben hierdoor meer behendigheid en een sterker reactievermogen dan langere Europeanen. Maar ik denk hier niet zo veel over na, dat heeft denk ik ook geen zin. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten.”

 

Fragment van Ewout in de BNN/VARA Lust for Life test in januari

Terug naar boven

Titelverdedigster Shuohan Men: ‘Niet te veel nadenken, gewoon spelen’

Shuohan Men schreef afgelopen jaar zowel het NK Tafeltennis als de Masters op haar naam. Het pas negentienjarige talent is definitief doorgebroken in de top van het Nederlandse tafeltennis en veel kenners voorspellen de geboren Chinese dan ook een mooie toekomst.

Het talent van de Nederlands-Chinese Shuohan Men diende zich al een paar jaar aan, maar tot titels leidde het nog niet. Tot zondag 3 maart 2018, toen ze in de finale van het NK een tikkeltje verrassend met 4-2 afrekende met haar voormalig Dozy-ploeggenote Ana Gogorita. Dit was haar eerste grote prijs en in oktober rekende ze in de Masters-finale ook nog eens af met international Kim Vermaas.

“Het gaat best goed met me”, zegt het talent op bescheiden toon. “Ik train erg hard en het is fijn om te zien, dat dit ook goede resultaten oplevert. In de eerste divisie mannen bij TTV Midstars leer ik veel en ook van de Europese wedstrijden met de dames van Heerlen heb ik veel opgestoken.”

China en Nederland
Men wint bij de mannen van Midstars soms met speels gemak haar wedstrijden. Ze wordt gevreesd om haar snelle spel en prima service. Bovendien maakt de tiener bijzonder weinig fouten. De basis van haar goede spel legde Men in haar geboorteland China, dat uiteraard bekend staat als het Mekka van het tafeltennis.

In het begin van haar tienerjaren verhuisde haar moeder naar Groningen en Shouhan volgde niet veel later. Inmiddels woont en traint ze op Papendal, waar ze dagelijks twee keer per dag traint. In de weekenden reist Men af naar Groningen om haar moeder te bezoeken en om te spelen voor Midstars. Het toptalent maakt ook deel uit van het Nederlands jeugdteam. “In China heb ik erg veel geleerd en in de zomervakanties ga ik ook altijd nog daarheen.” Is dat om lekker te ontspannen? “Nee, als ik daar ben, richt ik me voornamelijk ook op training. Tafeltennis is mijn grootste passie, ik wil heel graag beter worden en in China lukt dat”, verduidelijkt Men.

Overigens benadrukt Men wel dat ze het wel heel erg goed naar haar zin heeft in het land waarin ze het vorig jaar al op achttienjarige leeftijd schopte tot beste speelster. “Ik hou van Nederland, ben blij om hier te zijn. Ik werk hard op de trainingen en ook aan het verbeteren van mijn taal. In de toekomst hoop ik met het Nederlandse team veel succes te boeken. Voelt ze nu druk als Nederlands kampioen? Dat valt wel mee volgens Men. “Ik denk niet te veel na tijdens wedstrijden, gewoon spelen is mijn tactiek.”

 

 

 

 

Terug naar boven

Uitslagen

Uitslagen Livescore Livestream  

Loting

Dames Enkel Heren EnkelDames Dubbel Heren Dubbel  

 

 

 

 

Organisatie NK

Toernooileider Igor Heller
Livescoring Visual Reality
Referee Pieter van der Hammen
Deputy referee Michel de Vries
Toernooimanagement Robbert Stolwijk
Speaker Wim van Breenen
Media Dennis Rijnbeek
Media Daan de Jong
Fotografie Rob de Ruiter
Verenigingscongres Marthijn van der Wal
Table Stars The Battle Sven Groot
Jeugdklassentoernooi Joke Wijker

 

De organisatie van het NK zou niet mogelijk zijn zonder de medewerking van (de vele vrijwilligers van o.a.):

 

Terug naar boven

Bondsvoorzitter Jan Simons: ‘NK is hét moment om te netwerken’

 

 

Het NK is op sportief gebied het belangrijkste evenement van de Tafeltennisbond van het jaar en volgens Jan Simons (62) kunnen niet alleen de deelnemers in Landstede mooie resultaten boeken. Naar mening van de voorzitter van de NTTB is een bezoek aan Zwolle hét ideale weekend voor verenigingsbestuurders om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

“Natuurlijk kijk ik uit naar de mooie wedstrijden die we weer gaan zien dit weekend, het NK staat altijd garant voor spektakel. De beste spelers en speelsters van het land treffen elkaar en als tafeltennisliefhebber geniet ik enorm van het hoge niveau dat onze toppers jaarlijks halen”, zo blikt Jan Simons vooruit op het eerste weekend van maart.

Hij wil echter benadrukken dat het NK niet alleen belangrijk is door het sportieve programma, maar zeker ook door de ontmoetingen die in Zwolle plaatsvinden tussen verenigingsbestuurders, afdelingsondersteuners en vele andere tafeltennisliefhebbers. “Het NK is hét ideale moment om te netwerken”, zo stelt Simons. “Tijdens het Verenigingscongres kan iedereen hopelijk veel kennis opdoen en tafeltennisliefhebbers kunnen ook in het fraaie Landstede met elkaar sparren over belangrijke thema’s in tafeltennis. De combinatie van topsport en side-events maakt het NK een prachtig evenement.”

Drie jaar voorzitter
Jan Simons is bezig aan vijfde jaar als lid van het hoofdbestuur van de NTTB. Eerst richtte hij zich op de portefeuilles wedstrijdzaken en topsport en inmiddels is hij al bezig aan zijn derde jaar als voorzitter. Die rol bevalt hem prima. “Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat we met z’n allen dingen voor elkaar krijgen. Ik geef sturing aan het hoofdbestuur, voer overleg met het college van voorzitters, vertegenwoordig de bond op congressen en ben voorzitter van de bondsraad, die twee keer per jaar vergadert. We maken met onze sport roerige tijden door en ik ben er blij om dat met een hele grote groep mensen heel hard werken om tafeltennis ook in de toekomst op een goede manier aan te bieden aan onze leden. Over dat ledenaantal gesproken: ook streven we uiteraard naar een stijging van deze groep.”

Bereiken van doelgroepen
Dat laatste onderwerp komt uitgebreid ter sprake tijdens het Verkiezingscongres tijdens het NK, dat als thema heeft ‘Heel Holland Tafeltennist’. “Er zijn in Nederland ontzettend veel mensen die het leuk vinden om te tafeltennissen en ik word blij van de vele initiatieven die verschillende doelgroepen bereiken. Denk aan de PingpongBaas app, het Fifty+ ViTT project en het Bedrijfstafeltennis. Dit gaat ongetwijfeld ons als bond veel opleveren. Daarnaast ben ik ook enorm trots op het feit dat ex-topspelers als Bettine Vriesekoop, Danny Heister, Paul Haldan en Li Jiao zich inzetten voor de bond.”

Jan Simons rekent ook in 2019 op een geslaagd NK in meerdere opzichten. “Ik wens alle spelers en speelsters heel veel succes en ik reken erop dat we ook op bestuurlijk gebied als tafeltennisliefhebbers en verenigingsbestuurders veel kennis kunnen uitwisselen. Mijn tip: stap eens op iemand af die je niet kent en maak daar een praatje mee. Ook een kort gesprek kan van grote waarde zijn. Ik spreek u graag tijdens het NK in Zwolle.”

Terug naar boven

Laurens Tromer: ‘Het NK is altijd leuk om te spelen’

(Kort voor het toernooi heeft Laurens zich afgemeld voor het NK.)

Hij woont en traint in Denemarken, speelt competitie in Frankrijk en reist voor het eerste weekend van maart altijd graag af naar Nederland. Op het NK wilde Laurens Tromer (23) graag de titel in het enkelspel afpakken van zijn goede vriend en huisgenoot Ewout Oostwouder, maar hij is afwezig in Zwolle.

“Het NK is altijd een leuk toernooi om te spelen, ik kom er graag voor naar Zwolle”, zo zegt Laurens Tromer in een vooruitblik op het grootste jaarlijkse evenement van de Nederlandse Tafeltennisbond. “De organisatie is goed en de hal waarin we spelen is sfeervol. Bovendien is het leuk dat familieleden van me komen kijken bij wedstrijden, dat gebeurt namelijk niet zo vaak.”

Tijdens het telefoongesprek klinken er omroepgeluiden op de achtergrond, een teken dat Tromer zich op een vliegveld bevindt. Door de vele reizen die hij maakt, valt het te begrijpen dat zijn naasten niet altijd zijn duels kunnen bijwonen. Wekelijks pendelt de international op en neer tussen Denemarken, het land waar hij woont, en Frankrijk, waar hij voor Istres competitie speelt in de Pro A. Tromer kwam eerder al uit in de tweede en derde Bundesliga in Duitsland en neemt het nu met de club aan de Cote d’Azur op tegen gerenommeerde clubs en tegenstanders. “We horen bij de mindere ploegen, de concurrentie is zeer hevig”, legt hij uit. “Ik speel zware wedstrijden, maar leer daardoor erg veel, dat is goed voor mijn carrière.”

Land van lego
Doordeweeks werkt hij op een topsportcentrum in Denemarken enorm veel trainingen af en bovendien reist de Schiedammer regelmatig Europa door voor toernooien. Hij heeft het goed naar zijn zin in het land van de Lego. “Ewout Oostwouder woont hier ook, we zijn huisgenoten. Samen trainen we veel en ook buiten het tafeltennis gaan we met elkaar om. Sowieso zitten er veel internationale topspelers waar ik in mijn vrije tijd mee kan omgaan. Daarnaast heb ik ook nog mijn studie bedrijfsadministratie die ik binnenkort weer hoop op te pakken.”

Maar voorlopig staat tafeltennis nog op één voor de 23-jarige, die in 2016 in enkelspel zijn enige NK-titel pakte ten koste van de ervaren Michel de Boer. Ook in 2017 won hij het toernooi, dat was in het dubbelspel met zijn maatje Ewout Oostwouder. “Dat is al weer even geleden, het NK is sowieso niet belangrijker voor me dan alle andere toernooien. Dit jaar wil ik me graag plaatsen voor de European Games en met Oranje hoop ik als team te groeien. Dankzij Danny Heister zijn Ewout, Rajko (Gommers) en ik al beter gaan spelen en met al zijn ervaring kan hij ook ons in de toekomst nog veel leren. We zijn heel blij met hem.”

Dit weekend hoopte Tromer zijn tweede titel in het enkelspel aan zijn erelijst toe te voegen, maar er kan een streep door dit plan: hij ontbreekt helaas dit weekend op het NK.

Terug naar boven

Kim Vermaas: ‘Titel enkelspel staat erg hoog op mijn verlanglijstje’

 

 

Maar liefst vier keer staat Kim Vermaas (22) vermeld in de lange waslijst van namen die ooit een of meerdere NK-titels in de wacht sleepten. Na een damesdubbel- en gemengd dubbbeltitel in 2015 en twee opeenvolgende zeges in het gemengd dubbel in 2017 en 2018 is de prijzenhonger van de Voorschotense allerminst gestild.

De medaille van Nederlands Kampioen in het enkelspel ontbreekt namelijk nog in de prijzenkast van Kim Vermaas en daar wil de speelster van het Nederlands team maar wat graag verandering in brengen. “Hoe vaak ik al heb meegedaan aan het NK? Dat weet ik eerlijk gezegd niet eens”, grinnikt de sympathieke topspeelster, wiens leven al een behoorlijk tijd in het teken staat van tafeltennis. “Uiteraard kan ik me de titels in het gemengde dubbelspel met Rajko Gommers goed voor de geest halen, net zoals de zege die ik boekte samen met Britt Eerland. Helaas heb ik in het enkelspel nog nooit de finale bereikt, dus het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Ja en uiteraard wil ik die eindstrijd dan winnen.”

Omschakelen
Het NK Tafeltennis staat jaarlijks met rood omcirkeld in de volle agenda van Kim Vermaas, die het altijd leuk vindt om het toernooi te spelen. “In dat ene weekend moet je er staan, dat geeft een kick. Als kind ben ik begonnen met tafeltennis om in het enkelspel goed te presteren en ook nu train ik enorm veel om mijn doelen te bereiken. Uiteraard staat een NK-titel in die categorie hoog op mijn verlanglijstje”, zegt ze.

Vermaas speelt logischerwijs tegen de vrouwen van Nederland en opvallend genoeg moet de international van Oranje daar soms behoorlijk aan wennen. De 22-jarige speelt namens haar club Scylla in de eredivisie mannen en die potjes verlopen heel anders dan tegen dames. “In mannenwedstrijden staan de spelers vaak ver achter de tafel, vrouwenduels verlopen vaak sneller en daar heb ik wat moeite mee. Soms moet ik even omschakelen.”

2019 moet voor Kim Vermaas een heel mooi jaar gaan worden. Ze hoopt in de komende maanden haar hbo-studie toerisme af te ronden in Haarlem en wil zich daarna nóg meer uren in haar tafeltennisloopbaan steken dan ze nu al doet. “Tafeltennis staat dan op één. Ik train nu vijf dagen per week tweemaal per dag en na mijn studie wil ik graag heel veel internationale toernooien gaan spelen. Ik ben nog jong en ben erg benieuwd waar mijn plafond ligt. Het zou geweldig zijn de top 100 van de wereld te behalen en uiteraard ga ik er alles aan doen om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. En wie weet ga ik na de zomer in een internationale competitie spelen. Daarnaast willen we met het Nederlands team goed blijven presteren. Een zege in het enkelspel op het NK zal mijn jaar een mooie start geven.”

 Terug naar boven

PingPongbaas

 

18-jarige scheidsrechter kijkt uit naar NK-debuut

 

Hij is niet alleen een talentvolle tafeltennisser maar ook de jongste gediplomeerde scheidsrechter van de Nederlandse Tafeltennisbond. Al op achttienjarige leeftijd maakt Mark Heezen tijdens het NK tafeltennis dit weekend zijn debuut als arbiter.

 Alle ervaren scheidsrechters op dit NK zijn dit jaar vergezeld door één jonge collega. De achttienjarige Mark Heezen deed in februari zijn examen ‘Scheidsrechter 4’ en mag nu dus direct in Zwolle laten zien dat hij in staat is om wedstrijden op het allerhoogste landelijke niveau in goede banen te leiden. “Ik was al actief als blokker in de eerste divisie, maar het NK lijkt me een stuk gaver”, zo denkt de tafeltennisliefhebber. “De entourage zal sfeervol zijn en het lijkt me een leuke ervaring om belangrijke wedstrijden de scheidsen.”

Agenda vol met tafeltennis
Tafeltennis speelt een belangrijke rol in het leven van Heezen. Hij speelt de sport al sinds zijn zesde en komt momenteel namens TOGB uit bij de jeugd in het landelijk A-team van club uit Berkel en Rodenrijs. Dat tafeltennis veel voor hem betekent, blijkt ook wel uit het bijzondere profielwerkstuk dat de studiebol onlangs schreef in zijn eindexamenjaar in 6-vwo. Voor de vakken scheikunde en natuurkunde schreef hij een zeer uitgebreid werkstuk over de transitie van de tafeltennisballen en ook als scheidsrechter is hij veel tijd kwijt met tafeltennis. “De sport is mijn grootste hobby en ik vind het erg leuk om veel met het spelletje bezig te zijn. Ik train een paar keer per week bij TOGB, speel in het weekend een wedstrijd en daarnaast scheids ik een aantal wedstrijden per seizoen. Lekker druk dus.”

[
Mark Heezen (links) als scheidsrechter.

Concentratie
Als tiener valt Heezen dit NK nogal op tussen zijn oudere collega’s. Waarom zijn er geen andere jongeren actief als scheidsrechter dit toernooi volgens hem? “Helaas zijn er weinig jongeren die erg enthousiast worden van het leiden van wedstrijden”, constateert Heezen. “Ik snap wel dat je het op jonge leeftijd vooral erg leuk vind om zélf te spelen, maar het scheidsen geeft me ook een kick. Je moet continu geconcentreerd zijn en belangrijke beslissingen durven maken in spannende situaties. Het is echt gaaf als je een leuke of moeilijke wedstrijd in goede banen kan leiden.”

 WK’s en EK’s
Heezen heeft als tiener de vier nationale diploma’s op zak en hij is volgens hem nog lang niet uitgeleerd. “Het is nu tijd om ervaring op te doen en ook wil ik mijn internationale diploma gaan halen. Het zou erg tof zijn als ik ooit op WK’s of EK’s kan terechtkomen als scheidsrechter, maar het duurt nog even voordat ik daar actief mag zijn.” Tot slot een lastige vraag voor de jongste scheidsrechter van de NTTB: wat vindt hij leuker: zelf spelen of actief zijn als scheidsrechter? Heezen moet even nadenken en zegt dan: “Ik kan beide nu prima combineren, maar wie weet wordt dat in de toekomst lastiger. Ik ben blij dat ik nu nog geen keuze hoef te maken.”

 

Terug naar boven

 

Paul Merkus: NK-vrijwilliger van het eerste uur in Zwolle

 

 

Hij is ieder jaar één van de eerste vrijwilligers die zich aanmeldt voor het NK in Zwolle. Paul Merkus (40) vindt het leuk om het toernooi mede mogelijk te maken en geniet ook van de wedstrijden op hoog niveau, die hij van dichtbij kan aanschouwen in Landstede.

Dit jaar wordt het NK voor het zevende jaar op een rij in Zwolle gespeeld en voor de zevende keer is Paul present in Landstede sportcentrum. De Overijsselaar zorgt ervoor dat het de wedstrijdleiding, scheidsrechters en kassamedewerkers aan niets ontbreekt, bemoeit zich met de kaartjescontrole en helpt ook mee met de op- en ombouw van het fraaie tafeltennisdecor in de sporthal.

“Ik ben daar waar ik nodig ben, verricht allerlei hand- en spandiensten tijdens het evenement”, zegt Paul over zijn rol als vrijwilliger van het eerste uur. “Mijn hart ligt bij tafeltennis en Landstede ligt op vijf minuten fietsen van mijn huis. Ik vind het fantastisch dat er jaarlijks bij mij om de hoek zo’n topevenement wordt gespeeld.”

Een groot deel van de NK-vrijwilligers is afkomstig van tafeltennisvereniging Zwolle, de club waar Paul in het verleden lid was. “Sinds mijn tiende ben ik al lid van SHOT in Soest, bij die vereniging ontmoet ik mijn vrienden en daar speel ik ook nog altijd duocompetitie in de eerste klasse. Omdat mijn opa van tafeltennis hield, ben ik ook gaan spelen. In mijn studententijd heb ik ook gespeeld bij Be Quick’64 en bij tafeltennis Zwolle en bij laatstgenoemde club ken ik nog veel mensen. Vandaar dat ik benaderd werd om mee te helpen bij het NK en dat zag ik direct zitten.”

Trouwe kern
De combinatie van vrijwilligerswerk en het kijken van toptafeltennis: dat vindt Paul zo leuk aan het NK. “Tafeltennis is een fantastische sport, het is een gevarieerd spelletje door de combinatie van techniek en snelheid. Het NK is een ideale gelegenheid om dat eens live te aanschouwen en ik vind het leuk dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het mede mogelijk maken van het toernooi. Daarnaast vind ik het erg leuk om veel oude bekenden tegen het lijf te lopen in Zwolle. Al jaren hebben we een trouwe kern van vrijwilligers die zich jaarlijks inzet, deze mensen vormen samen de stille kracht achter de organisatie van het toernooi. Vele handen maken licht werk.”

Merkt de inwoner van Zwolle dat het toernooi een beetje leeft in de regio? “Links en rechts vang ik wel op bij de tafeltennisclubs in de regio dat ze naar het toernooi komen kijken. Leden van mijn club SHOT komen zeker kijken. Helaas is dat bij sportliefhebbers in het algemeen wat minder het geval. Toch adviseer ik ze om het NK-weekend naar Landstede te komen. Het is een prachtige locatie die goed bereikbaar is, de zaal ligt er mooi bij en de parkeergelegenheid is goed. En het belangrijkste: het tafeltennis staat garant voor veel spektakel!”

Terug naar boven

TeamNL

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie; Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in de hal, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Negenentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven.

Tafeltennis is onderdeel van TeamNL, de beste Nederlandse (Para-) Tafeltennissers, die voor Nederland uitkomen op het EK en WK vormen samen TeamNL. Kijk op tafeltennis.nl/teamnl voor alle informatie over onze spelers

Teamnl.org
TeamNL brengt sporters en fans dichter bij elkaar, via diverse kanalen. Daarnaast speelt TeamNL ook een belangrijke maatschappelijke rol en zal het een actieve bijdrage leveren aan evenementen en verenigingen en ook een rol spelen in maatschappelijke projecten.

TeamNL is écht Oranje, en dus ook voor de echte Oranje-fans. Op TeamNL.org en met de TeamNL-app op je smartphone kan je alles volgen en hoef je niks te missen.

Wat kan je allemaal vinden op Team NL en hoe werkt het?
Sporters, teams en coaches

Wij volgen alle Nederlandse sporters, teams en coaches op weg naar EK’s, WK’s, Olympische en Paralympische Spelen. Sporters en teams die samen met hun coaches en hun sportbond alles op alles zetten om het hoogste te bereiken en die door hun prestaties Nederland trots maken. Op Team NL kan je jouw favoriete sporter(s) volgen en aanmoedigen.

Mijn TeamNL
Met een eigen Team NL-account doe je echt mee, laat je zien dat je een echte Oranje-fan bent. Je kunt hier al je voorkeuren kenbaar maken, en wij stemmen jouw Team NL-experience op de site en app af op je voorkeuren. Maar er zitten ook veel andere voordelen aan.

Voor meer informatie kijk op Mijn TeamNL

Terug naar boven

Maurits Riton Logtenberg: ‘iPong zorgt voor reuring op de werkvloer’

 

Maurits Riton LogtenbergSinds de komst van de iPong tafel op HNK Utrecht-West is het daar een stuk gezelliger geworden op het flexwerkkantoor. Maurits Riton Logtenberg en zijn collega’s hebben heel veel lol in de mini-versie van tafeltennis en de eigenaar van Mac Leasy heeft zelfs een iPong dag bedacht.

Op 6 april is het Wereld Tafeltennisdag en vorig jaar organiseerde HNK Utrecht-West op die datum een tafeltennistoernooi voor alle huurders, een plan dat op veel enthousiasme kon rekenen. De Nederlandse Tafeltennisbond kroonde het flexwerkkantoor tot winnaar van een oproepactie om de datum te vieren en bracht een gepersonaliseerde iPong tafel naar het kantoor. “Sindsdien staan er in de lunchpauze soms rijen om te spelen”, zegt Maurits Riton Logtenberg, bedenker van het plan. “iPong is hier echt ontzettend populair, het zorgt voor reuring op de werkvloer.”

Vrijdagmiddagborrel
Logtenberg houdt van netwerken, maar normaal borrelen vindt de ondernemer maar saai. “iPong is een gave manier om te ‘connecten’, ideaal voor een vrijdagmiddagborrel. Je bent actief bezig en maakt plezier. Het is grappig hoe een klein, raar, tafeltje voor veel verbinding kan zorgen. Sowieso is het goed om even uit je werkritme te komen en een balletje te slaan. Rondom de feestdagen hebben we bij Het Nieuwe Kantoor hier nog een kersttoernooitje gehouden en dat was zeer geslaagd”, zegt Logtenberg, die al sinds zijn jeugd van tafeltennis houdt.

Mac Leasy
Het bedrijf van Logtenberg is gespecialiseerd in het repareren van MacBooks & iMacs. Apparaten met bijvoorbeeld vochtschade kan het bedrijf binnen 1 tot 3 dagen repareren en ook softwareproblemen kunnen door Mac Leasy worden verholpen. “Daarnaast kunnen je ook bij ons je oude MacBook inruilen bij ons voor een nieuw exemplaar zonder te veel te betalen, onze zogeheten ‘Mac Swap Service”, legt de ondernemer uit. “We werken vanuit Utrecht op het Het Nieuwe Kantoor en dat bevalt ons uitstekend. De onderlinge band tussen ondernemers is goed – tafeltennis speelt zeker een rol – en een editie van PingPongbaas Utrecht zien we hier ook wel zitten.”

iPong dag
Logtenberg voorspelt iPong een gouden toekomst en wil daar graag zijn steentje aan bijdragen. Hij heeft 21 juni uitgeroepen tot iPongdag. “Het darten en tafelvoetballen in de bedrijfskantine kennen we nu wel, iPong is veel leuker! Op 21 juni 2019 is het de nationale iPong-dag en dan kunnen alle bedrijven een balletje slaan en kennismaken met het iPong.”

Terug naar boven

Tafeltenniskalender 2019

Ook in het jaar 2019 is de (internationale) tafeltenniskalender weer gevuld met vele toernooien. Naast de gebruikelijke topevenementen zoals de Eredivisiefinales, het NK Paratafeltennis en de Masters, worden er dit jaar twee bijzondere toernooien gespeeld in ons land, namelijk de Europe Youth Top -10 van 4 tot en met 6 oktober en de ITTF Dutch Open Para Table Tennis van 1 tot en met 3 november.

Europe Youth Top -10 in Noordwijk

Voor dit toernooi komen de beste 10 junioren en cadetten vanuit heel Europa naar de Europe Youth Top-10 in Noordwijk, waar wordt gespeeld in vier categorieën. Het sportpark in Noordwijk heeft twee moderne, identieke hallen. In de ene hal komen wedstrijdtafels en de andere hal is voor het inspelen en de side-events. Het side-event programma zal onder andere bestaan uit een kampioenschap voor scholen in Noordwijk, een bedrijventoernooi, paratafeltennisdemonstratie plus gasttraining en aandacht voor de doelgroep ouderen. In 2009 vond het toernooi plaats in Rotterdam.

ITTF Dutch Open Para 2019

De ITTF Dutch Open Para Table Tennis worden gehouden van 1 tot en met 3 november 2019 in Stadskanaal. Veel toppers zullen dan naar Nederland afreizen voor dit Para Toernooi. Het toernooi staat open voor Dames en Heren klassen 1 t/m 10 (1 t/m 5 betreft rolstoelers, 6 t/m 10 betreft staande spelers). Er is zowel een individueel als teamtoernooi. We verwachten ongeveer 200 deelnemers. Het evenement zal plaatsvinden op de locatie van vakantiepark, evenementenlocatie en Sportcentrum Pagedal.

 

 

 

Terug naar boven